Foto: Press

Unga Aktiesparare vill få fler unga att intressera sig för privatekonomin

Unga Aktiesparare i Jönköping har fått en ny styrelse. Nu vill de få fler unga människor att intressera sig för aktier och sparande.

Unga Aktiesparare är en ideell rikstäckande organisation som vänder sig till personer i åldrarna 18-30. Jönköpingsföreningen har idag närmare 500 medlemmar som med regelbundna events och träffar utbildar medlemmarna i sparande och ekonomi.

– Unga Aktiesparare Jönköping vill med intressanta företagsträffar, personlig utveckling, utbildning och lättsamma träffar utöka det ekonomiska tänket hos våra medlemmar. Vi kommer i vår gå på företagsträffar hos Huskvarna, ITAB. Köra utbildningsserier och lättsamma träffar för att skapa nya bekantskaper och utbyta tankar kring sparande, skriver Unga Aktiesparare i ett pressmeddelande.

Ny styrelse
I årsmötet nyligen klubbades en ny styrelselsen igenom. Timothy Gullberg tillträder som ny ordförande efter Pierre Engman. Även Jessica Malmström lämnar styrelsen. Nya styrelsemedlemmar blir istället Amanda Nordberg Grahn och Christoffer Ingeloff.

Styrelsen består nu av: Timothy Gullberg, ordförande, Martin Ternsjö, vice ordförande, Johannes Axelsson, Otto Kamne, Andreas Yngwe, Emanuel Johansson, Amanda Nordberg Grahn, Christoffer Ingeloff.

Många unga människor sparar inte regelbundet
I en undersökning som Swedbank har gjort, visar det sig att hela 60% av personer i åldrarna 18-30 helt saknar ett buffertsparande.

En annan undersökning gjord av inkassobolaget Alektum visar att 30% av de tillfrågade ungdomarna inte klarar av en oväntad utgift på 10 000kr. Med lättillgängliga lån kan det få stora konsekvenser.

– Då även många ungdomar saknar utbildning i skolan angående privatekonomi  tycker vi att vi fyller en viktig roll i samhället, menar Unga Aktiesparare.

-----

No more pages to load