Foto: Pressbild

Klart: Hon blir ny vd för Elmia

Lotta Frenssen blir ny vd för Elmia AB i Jönköping. Hon får uppdraget att ”med ett strategiskt framtidsperspektiv leda och utveckla mässbolaget och dess verksamhet”.

Lotta Frenssen kommer närmast från 3M där hon tidigare jobbat som nordisk marknadschef inom industri och transport och just nu arbetar som projekt- och förändringsledare i större projekt. 

– Jag är mycket glad över att få förtroendet att leda Elmia de kommande åren.
Jag vet att personalen har gedigen erfarenhet, stort engagemang och en fantastisk attityd som smittar av sig på partners, utställare och besökare. Med den förändringstakt som råder ligger utmaningen i, och därmed också fokus på, balansen mellan att bibehålla en stabil grund och på att vidareutveckla. Elmias långa tradition och starka varumärke i kombination med tillväxtkraften inom region Jönköping utgör en outgrundlig källa till möjligheter, säger Lotta Frenssen i en kommentar.

Roger Jonsson, styrelseordförande för Elmia AB om valet av Lotta Frenssen:

— Hon kommer med sin kompetens, prestigelösa ledarstil och internationella erfarenheter fortsätta att strategiskt utveckla Elmia in i framtiden. Styrelsen har en stark övertygelse om hennes förmåga att skapa ett bra engagemang i organisationen och på det sättet jobba med de utmaningar som mässbranschen står inför.

Lotta Frenssen är 49 år och bor tillsammans med familjen i Huskvarna. Hon väntas tillträda tjänsten som vd för Elmia den 9 mars 2017.

Frenssen är ett välbekant namn i de lokala basketkretsarna. Hon har tidigare varit ordförande i Wetterbygden Basketball även gått på Sandagymnasiets basketutbildning.

-----

No more pages to load