Jesper Steén / arkivbild, Jönköpings marknad 2016 Foto: pressbild / Mattias Landström

Jönköping city trotsar rikstrenden – slår nytt besöksrekord

2015 var ett rekordår när det gäller antal besökare i city och nu är det bekräftat att stadskärnan fortsatte att locka ännu fler besökare också under 2016.

Besöksutvecklingen i city har varit stark de senaste åren och under rekordåret 2015 ökade man med drygt 16 procent. Nu står det klart att besöksantalet i city fortsatte att öka ytterligare under 2016 med 1,1 procent, vilket kan jämföras med riksindex för Sverige som landade på -3,1 procent.

– Att vi fortsatte öka under 2016, ovanpå de redan otroligt bra siffrorna från 2015, känns helt fantastiskt, säger Jesper Steén, VD för Jönköping City i en kommentar.

Atollen en bidragande orsak till ökningen

2015 var ökningen extremt stor och anledningarna till detta var, enligt Jesper Steén, bland annat att kvarteret Atollen stod klart, ett antal nya etableringar på butik- och restaurangsidan och en generell nyfikenhet på den stora utvecklingen i stadskärnan.

– Under 2016 har förändringarna kanske inte varit riktigt lika stora, men inslag som exempelvis Lillsjöplan, en del nya etableringar och olika typer av evenemang har fortsatt att locka besökare, säger Jesper Steén. Våra marknader är otroligt populära och vi avslutade året starkt med Black Friday, julskyltning och en riktigt bra julhandel. Ett ökat antal besökare vittnar om att Jönköping har en attraktiv stadskärna. Här finns ett varierat och spännande utbud i en miljö som lockar.

-----

No more pages to load