Petter Stordalen och Anne Sandstjärna Foto: privat

Anne Sandstjärna efter storaffären: ”Jag har inte riktigt smält det ännu”

Under torsdagen kunde Jmini avslöja att den norska hotellkungen Petter Stordalen, som äger Nordic Choice Hotels, har köpt Vox Hotel av Jönköpingsentreprenören Anne Sandstjärna.
   – Det känns overkligt bra och helt fantastiskt. Jag har inte riktigt smält det ännu, säger en lycklig Anne Sandstjärna till Jmini.

Processen med att Nordic Choice skulle köpa hotellet började redan i höstas.

– Jag hade en visning för Nordic Choice i höstas. Efter den visningen frågade de hur mycket jag ville ha för hotellet, men då var den inte till salu. Jag hade även fått två andra skarpa förfrågningar men tackade nej.

Till slut gick det inte att säga nej till Petter Stordalen, en av Anne Sandstjärnas stora förebilder.

Hon säger att hon blev väldigt smickrad av att bli ”pin-pointad” av Nordic Choice, något som inte hör till vanligheterna. Och för några dagar sedan skrevs kontraktet på.

– Jag var i Oslo i måndags och träffade Petter Stordalen. Han har alltid varit min största förebild och mötet kändes fantastiskt bra. Vi hade en skrattfest i över tjugo minuter, berättar Anne och fortsätter:

– För mig var det viktigt vem som tog över och jag är glad över att just Petter Stordalen trodde på mina idéer.

Hyllar medarbetarna

Anne Sandstjärna, som arbetat intensivt med hotellet sedan starten i november 2014 är noga med att lyfta upp sina medarbetare.

– Det har varit en fantastisk resa med personalen och min man, Morgan. Jag är så otroligt stolt över dem.

Vad händer med Vox nu?

– Det ska bli så spännande att följa utvecklingen. De har stora ambitioner med sitt koncept och sin affärsidé. Vox kommer att fortsätta vara ett fristående hotell, men ingå i Nordic Hotels & Resorts. Det innebär att Vox kommer att ha ett samarbetsprogram tillsammans med systerhotell av mer exklusiv karaktär, som till exempel Avalon Hotel, Copperhill i Åre och Yasuragi Spa i Stockholm.

Vad är dina planer framöver?

– Nu ska jag vara mammaledig. Jag är så barnkär och att få barn och vara med min man, Morgan, är absolut det viktigaste i livet. Det är fantastiskt att kunna vara hemma med sin familj – en dröm helt enkelt. Nu ska jag bara njuta av livet.

Nu till frågan som alla undrar över, hur mycket fick du för hotellet?

– (Skratt) Jag är jättenöjd och glad. Det är två nöjda parter. För mig var det viktigaste att se till helheten – och att det var Petter Stordalen som köpte det, säger en omtumlad Anne Sandstjärna avslutningsvis.

-----

No more pages to load