Foto: Tova Fischer

Butiken läggs ner på Atollen – efter ett år

Efter bara 14 månader stänger Svea ekonomi sitt växlingskontor på Atollen. Fyra personer berörs av nedläggningen.

– Vi har inte lyckats få lönsamhet på kontoret på det dryga år som vi har kört, säger Tomas Ericsson, vd för Svea Ekonomi, till Jaffärer.

Svea Ekonomi öppnade sitt nya växlingskontor på Lantmätargränd på Atollen i november 2015.

Butiken, som enligt Svea Ekonomi, var deras ”allra fräschaste växlingskontor”, blev inte långvarig. Nu, 14 månader senare, har de stängt ner sitt växlingskontor helt.

– Det är naturligtvis inget roliga beslut, men vi har inte lyckats få lönsamhet på kontoret på det dryga år som vi har kört och då är vi tvungna att genomföra kostnadsbesparingar, säger Tomas Ericsson, vd för Svea Ekonomi.

Hur många personer omfattas av uppsägningen?

– Det rör sig om tre eller fyra fastanställda och två personer som arbetade extra. Det är fackligt förhandlat med respektive personers fackförbund och vi har svårt att erbjuda omplaceringar såvida man inte vill flytta till Stockholm. Personalen har valt att inte omplaceras.

Ni har ju tecknat ett lång hyreskontrakt, vad händer med det?

– Både vi och fastighetsägaren är intresserade av att hitta en ny hyresgäst till lokalen.

Har ni någon hyresgäst på väg in?

– För tillfället inte, nej.

Tittar ni på andra lokaler i Jönköping eller lämnar ni staden helt?

– För stunden lämnar vi Jönköping. Vi stänger ett antal kontor i Sverige, så nu ska vi försöka konsolidera den verksamhet vi har kvar med våra 16 kontor. Därefter får vi se, säger Tomas Ericsson avslutningsvis.

-----

No more pages to load