Nu flyttar Elgiganten sin verksamhet till Danmark. Foto: Alexandra Andreasson

Chockbeskedet: 150 får lämna Elgiganten

Sammanlagt 150 personer får lämna sina anställningar när Elgigantens kundtjänst stänger ner sin verksamhet i centrala Jönköping den 31 maj. Beskedet lämnades till personalen på måndagen. Nu flyttar verksamheten till Danmark istället.

På måndagen informerades anställda och inhyrd personal av Elgigantens vd, Niclas Ericsson, att Elgigantens kundtjänst stänger sin verksamhet i Jönköping. Istället ska Elgiganten öppna upp en ny stor anläggning i Köpenhamn.

– Vi kallade alla till ett gemensamt möte igår (läs måndag reds. anm). Vi tyckte det var viktigt att medarbetarna fick informationen samtidigt och att de fick informationen från oss. Det rör sig om 100 tillsvidareanställda och cirka 50 personer som är inhyrda, som har fått beskedet om att vi ska flytta verksamheten till Köpenhamn där vi ska öppna upp en nordisk kundserviceenhet, säger Jessica Wallin, kommunikationsansvarig på Elgiganten, till Jaffärer.

När stänger ni ner?

– Nedbemanningen kommer att ske successivt med start från mars. Den 31 maj stänger vi ner helt och från och med den 1 juni kommer den nya kundtjänstverksamheten vara i full drift i Köpenhamn.

Hur mottogs beskedet från personalen, det måste ha kommit oväntat?

– Ja, så blir det alltid. Det är inget enkelt beslut att ta. Hur man än gör så är det många människor som påverkas av det, säger Wallin.

– De har gjort ett väldigt bra jobb och har tagit väldigt bra hand om våra kunder. Det här handlar mer om att effektivisera verksamheten.

Får erbjudande om att flytta
De tillsvidareanställda på Elgiganten kommer att få erbjudande om en ny liknande tjänst i det nordiska kundcentret i Köpenhamn.

– Vi har haft en dialog med facket och Trygghetsrådet, som har varit med i den här processen. Givetvis kan inte alla följa med till Danmark så därför har vi ett samarbete med Trygghetsrådet som kommer att finnas tillgängliga och stötta upp medarbetarna under omställningen, säger Jessica Wallin avslutningsvis.

Tipsa Jaffärer om affärsnyheter! Maila till press@jaffarer.se

-----

No more pages to load