Honeycombs tidigare lokaler på Atollen Foto: Pixabay / Mattias Landström

Jönköpingsprofiler startar sushikrog

Nu får Jönköping en ny sushikrog. Tokyo18, som restaurangen kommer att heta, beräknas slå upp dörrarna i mars i Honeycombs tidigare lokaler på Atollen. Nu kan Jaffärer berätta att det är flera Jönköpingsprofiler som ligger bakom satsningen.

Jmini kunde redan i juli skriva om att glassbaren Honeycomb var till försäljning. Etableringschefen för Honeycomb, Gustav Lantz, sade då att de hoppades på att de skulle hitta en ny franchiseägare som skulle fortsätta bedriva verksamheten. Så blev det inte. Sedan några veckor tillbaka har nya ägare tagit över lokalen. Istället för yoghurtglass blir det en ny sushirestaurang, något som en av delägarna till Tokyo18 bekräftar för Jaffärer.

Flera Jönköpingsprofiler bakom satsningen
Bakom satsningen står flera Jönköpingsprofiler med en bakgrund inom Jönköpings krog- och sportvärld.

Trots att det redan har etablerats flera nya sushikrogar på kort tid i Jönköping säger de till Jaffärer att sushikrogen kommer att vara unik.

– Sushirestaurangen som vi kommer att öppna är något som inte finns i Jönköping i dag. Vi har varit i många städer i Sverige och Danmark och studerat olika koncept där man har vidareutvecklat sushin, säger en av ägarna till Jaffärer.

Någon gång i mars beräknas Tokyo18 slå upp sina dörrar.

Den som vill följa arbetet fram till öppningen kan följa deras instagramkonto.

Vet du något nytt som händer på stan? Tipsa oss på press@jaffarer.se

-----

No more pages to load