I mars öppnar Robin Mete nya restaurangen, Rob´s Burger & Steak. Foto: Daniel Bacelj

Här är nya storsatsningen på hamburgare i Jönköping

Det står nu klart att Sushi Latino på Klostergatan övergår till en hamburgerrestaurang under våren. Stället kommer drivas av den erfarne krögaren Robin Mete, som tidigare drivit Tweed’s Inn.
   – Jag kommer göra allt från grunden, så det blir något speciellt, säger han.

På tisdagen kunde Jmini/Jaffärer avslöja att Sushi Latino lägger ned sin restaurang på Klostergatan i Jönköping. Redan nu står det klart att krögaren Robin Mete tar över lokalerna med hamburgerrestaurangen Rob’s Burger & Steak.

Mete har drivit ett flertal restauranger i och utanför Jönköping tidigare, bland andra Tweed’s Inn på Klostergatan och Giannino på Fabriksgatan.

– Jag har varit egen företagare sen 2002, så jag har hållit på ett bra tag, säger han.

Krögarens hamburgerkoncept påminner om det som redan nu finns på Bada Bing och Brooklyn Burger i Jönköping. Men Mete kommer satsa på ett lite bredare utbud, berättar han.

– Jag kommer nischa mig på steaks också, jag kommer köra olika kötträtter. Jag kommer göra allt från grunden, så det blir något speciellt.

Mete berättar att han varit ute efter just de här lokalerna under en längre tid.

– Mitt mål är att köpa ut butiken bredvid också. I dag har jag bara 90 kvadrat och cirka 40 sittplatser, men jag vill helst ha 70 sittplatser.

Rob’s Burger & Steak beräknas öppna någon gång i mars.

-----

No more pages to load