Ulrika Vestin, vd på Clarion Collection Hotel Victoria i Jönköping. Foto: Alexandra Andreasson Till vänster ser vi resultatet av renoveringen av matsalen. Till höger har vi en bild på hur den såg ut tidigare. Foto: Alexandra Andreasson/ Clarion Collection Hotel Victoria Den nyrenoverade matsalen på Hotel Victoria är skapade av designern Fredrik Wendt på W8 hotel and designgroup. Foto: Alexandra Andreasson Inredningen i den nya matsalen ger känslan av att man befinner sig utomhus. Golvet är täckt av en heltäckningsmatta som liknar kullersten. Foto: Alexandra Andreasson Ett av de nyrenoverade hotellrummen på Hotel Victoria. Foto: Alexandra Andreasson Ett av de nyrenoverade hotellrummen på Hotel Victoria. Foto: Alexandra Andreasson Ett av de nya badrummen på Hotel Victoria. Foto: Alexandra Andreasson Här pågår renovering i de två rum som sägs vara hemsökta på hotellet. Foto: Alexandra Andreasson Foto: Alexandra Andreasson Så här ska den nya utbyggnaden se ut. Foto: Clarion Collection Hotel Victoria

Så här blir nya Hotel Victoria

Clarion Collection Hotel Victoria genomgår just nu en ordentlig makeover. Matsalen och flera hotellrum är redan klara. Näst på tur väntar bygget av en helt ny flygel med plats för 35 nya rum.

Förra veckan stod det klart att politikerna godkänner Clarion Collection Hotel Victorias planer på en utbyggnad. Den befintliga innegården kommer att bli något mindre, men hotellet får istället 35 nya rum fördelade på fem våningar, i en helt ny flygelbyggnad.

Senast hotellet genomgick en renovering var 2007.

– Då gjorde vi en light-renovering. Så vi har känt att vi har legat efter såklart. Men vi är en stor kedja och vi har jobbar hårt för att visa att vi är värda att satsa på. Och nu har de satsat på oss rejält. 2016 fick vi pengar för att renovera hotellrum och matsalen. Så just nu genomgår vi en total makeover, säger Ulrika Vestin, vd.

Förra veckan blev den nya matsalen klar och likaså renoveringen av drygt 30 hotellrum.

– Rummen är designade i, vad vi tycker är, en tidlös stil. Anpassade för den moderna världsresenären, med bland annat usb-portar i sänggaveln. Sen är vi otroligt stolta över möblerna som kommer från Jönköpings Sofacompany, och sängkjolar och gardiner som är uppsydda i Skene.

– Vi arbetar tillsammans med ett företag som heter W8 hotel and designgroup och inredningsarkitekten heter Fredrik Wendt. Han har en tanke om att plocka upp den anrika byggnaden och den atmosfären som den hade innan. Vi är inte det moderna hotellet utan vi är ett trivsamt hotell. Men vi har twistat till det så att vi är rätt i tiden.

Efter sommaren hoppas Vestin att bygget av den nya flygeln ska kunna sätta igång.

– Nästa steg är att hitta en byggherre. Målsättning är att bygget ska vara igång efter sommaren med en beräknad byggtid på 12 till 18 månader.

Hotellet kommer även att få nya styrsystem, nya nyckelkortssystem, ny lobby och en ordentlig renovering av sina hissar.

Inviger nya matsalen med AW-satsning

Hotel Viktoria har funnits sedan 1991 och började som ett hotell med fokus på den återkommande affärsresenären. I konceptet ingick eftermiddagsfika och kvällsmat för att skapa känslan av en avkopplande oas efter en dag på jobbet.

Sedan 1996 ägs Hotel Victoria av den norske hotellmagnaten Petter Stordalen och hotellet blev därmed en del av hotellkonceptet Clarion collection hotels. Men Ulrika Vestin har varit noga med att behålla det ursprungliga konceptet med kvällsmat, som varit ett uppskattat inslag bland gästerna. 

– Vi tänkte såhär, att när vi ändå har det här fantastiska konceptet, varför inte göra något mer av det. Så på fredagar kommer vi framöver ha en after work där vi serverar vår kvällsbuffé från klockan 16 istället för klockan 18.

Fredag 24 februari drar den nya AW-satsningen igång.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load