Asja Mehicic, butiksbiträde, och Madeleine Hultman, butikschef på Estelle 47. Foto: Alexandra Andreasson

Populär butik storsatsar på e-handel

Klädbutiken Estelle 47 på Lantmätargränd i Jönköping hakar på e-handelstrenden. Förra veckan lanserade butiken sin första webbshop.

– Det finns faktiskt en liten historia kring varför vi startade med det här, säger Madeleine Hultman, butikschef.

Estelle 47 beskrivs som modebutiken för kvinnor i alla åldrar. Den flyttade in på Lantmätargränd 47 i Jönköping city för ett och ett halvt år sedan, under ledning av Christer Rugeståhl, som driver Company Jeans på Solåsen sedan tidigare.

Nu expanderar butiken genom sin lansering av en helt ny webbshop.

– Tanken fanns hos mig redan vid starten. Vi märkte tidigt att vi lockade mycket kunder från utkanten av Jönköping, säger Madeleine Hultman.

– Sen har vi fantastiska kunder som är väldigt engagerade. Många har tryckt på det här med e-handel eftersom att de inte har möjlighet att komma hit så ofta.

Ville hjälpa kund med synnedsättning

Framför allt är det en specifik kund som har inspirerat tjejerna i butiken till att satsa på e-handel. 

– Det finns faktiskt en liten historia kring varför vi startade med det här. Det var speciellt en kund, som heter Susanne. Hon bor i Grimslöv och har kraftig synnedsättning. Hon hörde av sig hit en dag och fullkomligt älskade våra kläder. Sedan dess har hon handlat genom mina ögon. I över ett år har jag personligen skickat kläder till henne. Det var då jag verkligen kände att – men vi måste ju starta en webbshop. Både för Susanne och för andra med liknande begränsningar. Det var där vi satte milstolpen, att nu kör vi, säger Madeleine Hultman.

Samlar bästsäljarna på webbshopen

I butiken arbetar, förutom Madeleine Hultman, även Asja Mehicic och Emilia Lekander. Varje vecka tar de hem det senaste modet från hela Europa.

– Vi försöker samla godbitar som är på tapeten just nu, säger Asja Mehicic.

Bästsäljarna från butiken hamnar på webbshopen som lanserades den 20 januari, i samband med den nya vårkollektionen. Tjejerna sköter allt själv.

– Det här är ju väldigt nytt för oss, så först och främst ska vi vänja oss vid e-handel och allt vad det innebär. Att driva en webbshop innefattar så mycket. Det kan vara allt från att ta en bra bild i rätt ljus till alla it-frågor. Det är väldigt utvecklande, säger Madeleine Hultman.

Inga nyanställningar–än

Expansionen innebär dock inga nyanställningar i nuläget.

– Det är något vi hoppas på framöver, men det är inget vi har tänkt just nu. Vi har försökt att göra webbshopen så enkel som möjligt för att vi tre ska kunna sköta den, säger Madeleine Hultman.

– Vi har fått väldigt bra respons. Nu hoppas vi på att våra kunder har tålamod med oss tills vi har lärt oss allt.

Finns det planer på att öppna fler butiker?

– Tanken finns väl där, absolut, men inte just nu. Vi ska sätta alla riktlinjer här först innan vi går vidare, säger Madeleine Hultman. 

“Lantmätargränd är ett nytt A-läge i city”

Att flera stora aktörer har lämnat city under den senaste tiden är inget som oroar henne.

– Lantmätargränd är ett nytt A-läge i city, med nya Atollen och nu när alla byggen har börjat lugna sig. Sen är det absolut tråkigt att det är så många större kedjor som slår igen. Men det kan bara bli till det bättre. Lite nytänk. Det kanske inte ska vara de här stora affärerna nere i staden, utan lite mer boutique känsla .

-----

No more pages to load