Foto: Pressbild

Nu ska A6 Center kylas ner – med vatten från Vättern

Jönköping Energi har tecknat ett avtal med A6 Center om att bygga ut fjärrkyla på området.

I samband med att det byggs för fullt på A6 Center har ett avtal slutits mellan Jönköping Energi och tjänstepensionsbolaget Alecta, som äger A6 Center. Den totala leveransen av kyla kommer att uppgå till 5 MW. Fjärrkyla från Jönköping Energi produceras i huvudsak med vatten från Vättern.

– Att kyla våra lokaler på ett miljömässigt och energieffektivt sätt har varit en utmaning i många år. Nu tar vi ett steg för att minska påverkan på miljön och att tillsammans med Jönköping Energi skapa en modern lösning för kyla när vi bygger ut A6 med nya butiker, säger Alexander Sundberg chef för fastighetsutveckling på Alecta, i ett pressmeddelande.

Sänker energiförbrukningen
Utvecklingen av A6 Center kommer att genomföras i etapper och fjärrkylans expansion växer i takt med denna plan. Första etappen kommer finnas i drift från hösten 2017 och A6 Center kommer beräknas byggas ut successivt fram till 2020.

– Att använda fjärrkyla är ett smart och effektivt sätt att kyla lokaler. Många av våra företagskunder lägger ner mer energi för att kyla sina lokaler än att värma upp dem. Fjärrkyla ger möjligheter att sänka energiförbrukningen och samtidigt minska påverkan på miljön på sikt, säger Markus Carpvik, chef för företagsmarknad på Jönköping Energi.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load