Olga Kovalchuk, som driver K2 Comfort tillsammans med sin man, nekar till anklagelserna som riktats mot företaget. Foto: arkivbild/ Pixabay

Flera kommuner anlitar omstritt städföretag

Flera kommuner i Jönköpings län anlitar hemstädföretaget K2 Comfort, från Habo, som anklagas för uteblivna ersättningar, låga löner och hot mot kvinnor som jobbar eller har jobbat i företaget. 

Det var under tisdagen som P4 Jönköping rapporterade om hur K2 Comfort utnyttjar sina anställda som fått arbeta för slavliknande löner samtidigt som ägarparet har plockat ut 1,5 miljon i aktieutdelning de senaste åren.

I dag skriver radion att flera kommuner i länet har anlitat företaget för miljonbelopp i hemtjänsten. Jönköpings kommun betalade drygt 1,2 miljoner av skattepengarna för att ersätta städfirman förra året. Även Habo kommun och Hjo kommun har anlitat K2 Comfort.

Jönköpings kommuns biträdande socialdirektör Stefan Österström har reagerat på uppgifterna från P4 Jönköping. Han säger till radion att kommunen gjort de kontroller man bör, men att det nu kan bli aktuellt att träffa städföretaget igen för att diskutera arbetsförhållandena.

– När ert reportage nu visar att det finns skäl att fundera på om företaget fullt ut agerat rätt så är vi ju väldigt intresserade av att träffa företaget i fråga och föra en lite mer nogsam diskussion om de arbetsförhållanden som nu sker, säger han till radion.

Olga Kovalchuk, som driver K2 Comfort tillsammans med sin man, nekar till anklagelserna som riktats mot företaget.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load