För att uppmärksamma ”Fössta tossdan i mass” lanserar Wetterstadens bryggeri ett nytt öl den 2 mars. Foto: Pressbild

Fössta tossdan i mass får egen bäss

För att uppmärksamma ”Smålands nationaldag” lanserar nu Wetterstadens Bryggeri ett nytt öl, som kommer finnas tillgängligt på ett flertal krogar i stan.
   – Det är klart att fössta tossdan i mass ska få en egen bäss, säger företagets vd Mikael Abdellah.

Wetterstadens Bryggeri är ett av flera mikrobryggerier som poppat upp i Jönköping de senaste åren. Verksamheten drivs av duon Mikael Abdellah och Åke Svensson sedan 2014.

– Det har ett ju varit en ökande trend ett tag med mikrobryggerier i Sverige. Det ser väl inte ut att mattas av heller. Vi har haft planer på det ganska länge, säger Abdellah, som är företagets vd.

Efter en längre uppbyggnadsfas lanserade bryggeriet sitt första öl för drygt ett år sedan. Exakt var tillverkningen sker håller de helst för sig själva.

– Det är lite småhemligt, men det är ute i Vaggeryds kommun. Det är en före detta mjölkgård som vi håller till på.

Nu tyckte ölmakarna det var läge att uppmärksamma ”Smålands nationaldag” med den nya ölsorten ”Fössta tossdan i mass”

– Det är klart att fössta tossdan i mass ska få en egen bäss. Vi hade väl egentligen idéer på att göra det förra året, men vi hade ganska mycket att stå i med den vanliga lanseringen, så vi valde att skjuta på det och göra det bra i stället, säger Abdellah.

Var kommer ölen säljas någonstans?

– Den kommer finnas på Pitcher’s, Bishops, Idlewild och även Vita Amandi i Nässjö. Men för Idlewild är det från och med fredag [den 3 mars].

-----

No more pages to load