Lottie Knutson har utsetts till en av näringslivets mäktigaste kvinnor. Foto: Pressbild/Scandic Hotels

Huskvarnaprofil utsedd till en av Sveriges mäktigaste kvinnor

Lottie Knutson, som växte upp i Huskvarna, har utsetts till en av näringslivets mäktigaste kvinnor av Veckans affärer. Med sina åtta styrelseuppdrag toppar Knutson kategorin ”Styrelseproffsen”.

Efter tsunamikatastrofen 2004 blev hon hjälteförklarad för sitt arbete som kommunikationsdirektör för Fritidsresor. Året därpå utsågs hon till ”Årets smålänning”. I dag är 53-åriga Lottie Knutson en eftertraktad styrelseprofil med uppdrag i åtta styrelser.

I Veckans affärers lista över näringslivets mäktigaste kvinnor 2017 hamnar Knutson på första plats i kategorin ”Styrelseproffsen”. Huskvarnaprofilen är i dag inriktad på att sprida sin erfarenhet av kriskommunikation och digitalisering i svenska styrelserum. Hon jobbar också med att avskaffa simultankapaciteten.

– Vi kvinnor brukar ofta göra narr av män och deras oförmåga att cykla och tugga tuggummi på en gång medan vi inte ens kan kissa utan att städa handfatet samtidigt. Men att ha flera bollar i luften signalerar bara att inget av det vi gör är tillräckligt viktigt för att ha vår fulla uppmärksamhet och leder alltför ofta till utbrändhet, säger hon till Veckans affärer.

Knutson har i dag uppdrag i följande företags styrelser: Swedavia, Cloetta, Wise Group, STS Alpresor, Scandic Hotels, Careereye, Digtrans och Actic.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load