Foto: Mattias Landström

Urstark vändning av Elmia – nu på plus

Efter några tuffa ekonomiska år kan Elmia nu uppvisa ett plusresultat på 11,2 miljoner kronor för 2016.

– Det visar på den fantastiska mässkunskapen och engagemanget för mässor som finns i bolaget, säger Lars Kindberg, vd för Elmia.

Under fredagen presenterade Elmia sitt rörelseresultat för 2016. Och det blev starka siffror som redovisades. Rörelseresultatet landade på 11,2 miljoner kronor (-6,3). Dessutom slog mässbolaget ett nytt omsättningsrekord på 277.3 miljoner kronor.

– Det har varit ett turbulent år med vd-byte, uppsägningar, omorganisation och införande av nya arbetssätt. Trots detta har bolaget levererat mässor och evenemang med högre intensitet än någonsin. Att vi dessutom har lyckats vända resultatet från ett minus till ett bra positivt resultat visar på den fantastiska mässkunskapen och engagemanget för mässor som finns i bolaget, säger Lars Kindberg, vd för Elmia i ett pressmeddelande som förklarar varför de nu har gjort en kraftig resultatförbättring:

– Huvudanledningen är att vi har infört nya sätt att styra, genomföra och följa upp försäljningen som gjorde att vi kunde fokusera på att sälja på ett bättre sätt än tidigare. Vi har även haft en lite tuffare kostnadskontroll än tidigare och arbetat med vårt ledningsarbete. Den stora viljan hos personalen att göra detta till något bra, även under stökiga tider, har också bidragit stort.

Utbyggnad på gång
Enligt Lars Kindberg har de nu inlett en ”sondering” om att bygga upp ut mässområdet ytterligare. Det handlar dels om en ny mässhall, dels om ett parkeringshus.

– Vi upplever ett starkt behov från flera av våra mässor för ytterligare utställningsyta. Arbetet är än så länge enbart på en övergripande nivå och inga beslut eller detaljer finns ännu.

360 000 besökare
Under 2016 hade mässorna och evenemangen på Elmia drygt 360 000 besökare. Enligt mässbolaget motsvarar detta cirka 700 miljoner kronor i besöksnäringseffekter till regionen.

VD-byte 17 mars
Lars Kindberg slutar som vd den 17 mars och efterträds då av Lotta Frenssen.

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load