Greenworks Tools etablerar sig i Jönköping med ett närmare 2 000 kvadratmeter stort kontor på Hedenstorp. Foto: Press

Storkonkurrent till Husqvarna lanserar i Jönköping

Det globala batteriproduktföretaget Greenworks Tools etablerar sig nu i Jönköping. Företaget kommer i den närmare 2 000 kvadratmeter stora byggnaden på Hedenstorp bedriva ett utvecklingscenter.
   – Jönköping är ett nav för konsumentprodukter som vi hoppas kunna ta del av, säger Jesper Larsson som är vice vd på Greenworks Tools Nordic.

Det står nu klart att Greenworks Tools etablerar sig i Jönköping med ett närmare 2 000 kvadratmeter stort kontor på Hedenstorp. Den internationella batteriproduktföretaget räknar med att inom några år sammanlagt ha 100–200 anställda på sina kontor i Jönköping och Malmö.

– Jönköping är ett nav för konsumentprodukter som vi hoppas kunna ta del av, och erbjuda något till det kunskapskluster som finns här, säger Jesper Larsson, vice vd på Greenworks Tools Nordic, i ett pressmeddelande.

Det är GT Väst som byggt fastigheten på Hedenstorp. Affären har förmedlats av Quadrent.

– Vi vill vara med och utveckla näringslivet i Jönköping och vi är otroligt glada att vi tillsammans med GT Väst lyckats hitta en möjlighet för Greenworks, säger David Hjalmarsson, uthyrare och transaktionsrådgivare på Quadrent.

-----

No more pages to load