Foto: Pressbilder

Cind från Jönköping ett av Sveriges 33 hetaste bolag

Jönköpingsbolaget Cind som mäter timmer med en “militär precision” tillhör ett av de 33 bolagen som har blivit utsedda till ”morgondagens stjärnor”. 

– En skön bekräftelse att vi är på rätt väg, säger Anders Nyberg vd på Cind till Jaffärer.

Under en gala i tisdags utsåg tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden de 33 mest lovande framtidsbolagen i Sverige. Det var en stor dominans av Stockholmsbolag, men ett bolag från Jönköping, Cind, tog sig in på den prestigefyllda listan.

– Det är jätteroligt. Det är inte ofta Jönköpingsbolag hamnar på listan. Naturligtvis är det en jättebra utmärkelse rent marknadsföringsmässigt som kan generera nya kunder och attrahera investerare. Det är också en skön bekräftelse att vi är på rätt väg, säger Anders Nyberg vd på Cind.

Hur många är verksamma i bolaget just nu?
– I nuläget är vi fyra personer och två konsulter som jobbar åt hos.

Ursprung i missilutveckling
Cinds idé bygger på en bildbehandlingsteknik från Saab som bygger på decennier av utvecklingsarbete med ursprung i missilutveckling. Utrustningarna använder stereokamerateknik som licensierats från Saab för att med stor precision mäta volym och form på till exempel timmerlass, enskilda timmerstockar eller styckegods.

Cind är verksamma i Science Park i Jönköping.

Kriterier för att komma med på listan:
Listan “Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag” sammanställs gemensamt av redaktionerna på tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden. För att få komma med på listan krävs att företaget:

– Är baserat på en innovation
– Är max sju år, dvs startat 2010 eller senare enligt Bolagsverket
– Ej är noterat på någon form av handelsplats

-----

No more pages to load