Vinnarna i årets tävling blev Brandon Fong, Kafui Quashie, Patricio Garibay och Amaresh Ashok som vann 60 000 kr och en resa till en europeisk huvudstad. Foto: Pressbilder

Entrepreneurship Challenge – 24 timmar av kreativitet och entreprenörskap

Läsarnyhet. Jönköping International Business School anordnade för sjätte gången JIBS Entrepreneurship Challenge – en tävling som utmanar studenterna i kreativitet, entreprenörskap och samarbetsförmåga. Årets tema var tekniska möjligheter för företag och entreprenörskap. I år var prissummorna totalt 175 000 kr.

I tävlingen arbetar studenter från olika fackhögskolor på Jönköping University tillsammans för att lösa ett verkligt uppdrag från ett företag. Företaget är hemligt och avslöjas först när tävlingen börjar. Årets företag var CombiQ, med problemet att hitta nya marknads möjligheter för ISN (en trådlös, modulär sensor som kan användas för att till exempel observera produktion eller diagnostisera maskineri). 25 lag anmälde sig till tävlingen, av dessa valdes 15 ut att delta.

24 timmar på sig att ta fram en lösning
Tävlingen började måndagen 3 april med att alla deltagarna fick en workshop i teambuilding, följt av ett seminarium om Intellectual Property Strategies vilket hölls av Chalmers School of Entrepreneurship, avslutningsvis fick deltagarna besöka företaget för att få uppgiften presenterad. På morgonen 4 april började lagen arbeta med uppgiften och hade då 24 timmar på sig för att komma fram till en lösning och förbereda en kort presentation för att sälja in den.

5 april presenterade lagen sina lösningar för jurygrupper som bestod av representanter från JIBS, Science Park och näringslivet. De fem bästa lagen fick framföra sina presentationer igen i en stor final inför publik. Prissummorna uppgår i år totalt till 175 000 kr. Prispengarna kommer från en fond som donerats av Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson.

ISN designad för fiskodling vann
Vinnarna i årets tävling blev Brandon Fong, Kafui Quashie, Patricio Garibay och Amaresh Ashok som vann 60 000 kr och en resa till en europeisk huvudstad. Nytt för i år var ett pris som bestämdes av publiken, alla åskådare fick chansen att rösta på sitt favoritlag och vinnande laget fick ett pris på 10 000 kr som dessutom vanns av samma lag. Deras förslag var en ny ISN designad för fiskodling. Andra priset fick Erik Fredricson, Annika Nordqvist, Karl Hammerin och Kristoffer Jernling bestående av 30 000 kr. Tredje pris på 20 000 kr vann Nojan Nourbakhsh, Abhishek Bhat, Emir Garcevic och Manuel Hauch.

Efter finalen anordnades en fotoutställning med alumner från Jönköping International Business School vilket även är nytt för i år.

-----

No more pages to load