Framöver vill A6 center ytterligare förbättra sitt utbud inom restaurang och café. Foto: Mattias Landström / Pressbild, illustration

A6 fyller 30 – så ska köpcentret fortsätta växa

Efter 30 år fortsätter A6 center vara ett populärt tillhåll för köpsugna, med cirka 1,4 miljarder i årsomsättning. Till hösten öppnar den nya ombyggnationen i den tidigare Coop-fastigheten.
   – Från starten har det här varit en succé, både för området och för Jönköping och Jönköpingsregionen, säger centrumchef Lars Bröms.

Det var nu 30 år sedan A6 center invigdes. Sedan dess har verksamheten vuxit steg för steg och omsätter i dag drygt 1,4 miljarder kronor.

– Från starten har det här varit en succé, både för området och för Jönköping och Jönköpingsregionen, säger centrumchef Lars Bröms.

– Hälften av alla våra kunder kommer någon annanstans ifrån än kommunen. Det gör också att de besöker andra platser i Jönköping. På det viset har det varit jättelyckat för bland annat ökad handel, turism och attraktivitet för Jönköping som stad.

A6 center har i dag en butiksyta på drygt 25 000 kvadratmeter och 800 anställda.

– Ett [viktigt] steg var 2002 till 2004. Det var den senaste ombyggnaden, då A6 center gick från cirka 50 till cirka 80 butiker. Det skapade väldigt många arbetstillfällen.

Förutom själva köpcentret består A6-området av ytterligare ett antal verksamheter. Sammantaget sysselsätter hela området drygt 2 500 människor.

Till hösten kommer butiksytan i köpcentret utökas till närmare 40 000 kvadratmeter, då A6 center införlivas med den tidigare Coop-fastigheten. Från tidigare tre butiker i Coop-fastigheten kommer det bli ett 20-tal butiker och restauranger.

Vad är målsättningen för A6 center i framtiden?

– Målet är att fortsätta utveckla centret. Att bredda och även toppa utbudet. Att bli ytterligare bättre inom restaurang och café. Vi vill skapa en ökad variation av världen. I den första etappen är det stort fokus på mat, säger Lars Bröms.

-----

No more pages to load