De kan vinna “Årets turismpris”

Smålands Turism delar årligen ut priset ”Årets turismpris” till företag, organisationer, föreningar eller andra som genom föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet i företagandet, har bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Syftet med priset är att belöna insatser, såväl när det gäller nya djärva satsningar, som långvarigt, framgångsrikt arbete och lönsamhet.

Nyhet för i år är att vinnaren av ”Årets turismpris” i länet blir Smålands Turisms kandidat till ”Stora Turismpriset” i Sverige. Detta pris delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman.

Vem som vinner avgörs den 22 april på Jönköpingsgalan.

De nominerade är:

Fishing in Sweden
Fishing in Sweden har med hjälp av Michael Kleemanns och Henrik Olssons expertis inom hållbart fiske skapat sig en given plats inom fisketurism. Kombinationen av deras genomgående hållbarhetstänk och leverantörer av högkvalitativa boenden har varit en starkt bidragande faktor till företagets framgång. Med sin utpräglade affärsidé har företaget vid flera tillfällen uppmärksammats i internationell press, vilket lockat besökare från hela världen till vår region. Fishing in Sweden representerar ett nätverk av småföretagare som tillsammans brinner för landsbygdens utveckling och att stärka Småland som destination.

Hooks Herrgård
Med familjen Edberg i spetsen har Hooks Herrgårds lyckade satsningar stärkt sin position inom både fitness, spa och konferenser. Herrgården jobbar aktivt med miljö- och klimatkrav, köket erbjuder närproducerade råvaror och en kravmärkt frukostbuffé. Dess framgångsrika metoder har bidragit till ökade besök från hela Sverige och med Golf EM 2016 drog eventet hit golfspelare från hela Europa. Under två år har Hooks Herrgård ökat sin omsättning med nära 100% och beläggning med 70%, vilket bidragit till utökad personalstyrka. Trots den snabba utvecklingen lyckas Hooks Herrgård behålla fokus på det familjära, vilket lett till återkommande besökare till den vackra och rofyllda mötesplats man skapat i Hook.

Isaberg Mountain Resort
Isaberg Mountain Resort har de senaste åren gjort medvetna satsningar för att få företaget hållbart och lukrativt. På grund av milda vintrar har man, från att tidigare varit drivande i södra Sveriges största skidanläggning, nu utvecklat innovativa aktiviteter som Tree Top Adventure, mtb-center, Segway Adventure m m, vilket ökat beläggningen året runt. Företaget vet vad som efterfrågas på marknaden och med nytänkande och målinriktade investeringar, har Isaberg Mountain Resort både höjt gästnöjdheten och ökat sin omsättning. Ett värdefullt arbete som även ger positiva effekter för företag i omgivningen.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load