Från vänster: Magnus Olsson, Nivika, Stefan Sjöberg, Brenderup Group, Niclas Bergman, Nivika, och Pål Jönsson, Brenderup Group. Foto: pressbild

100 tjänster när företag storsatsar i Jönköping

Släpvagnstillverkaren Brenderup AB utökar i Jönköping vilket innebär sysselsättning för över 100 anställda när den nya anläggningen i Stigamo är klar.

Sedan början av 1970-talet har släpvagnstillverkaren Brenderup AB haft sitt försäljningskontor och produktion i Jönköping. Nu fortsätter Brenderup att satsa i Jönköping och adderar verksamhet till det som redan finns idag.

– Vi har haft en fantastiskt bra försäljningsutveckling de senaste åren. Med Jönköping som naturlig logistikbas investerar vi nu i en ny modern anläggning för att fortsätta vår expansiva resa samt öka vår kapacitet och ytterligare stärka vår marknadsposition i Sverige och i övriga Skandinavien, säger Pål Jönsson, koncernchef för Brenderup-koncernen, i ett pressmeddelande.

– Vår Jönköpingsanläggning kommer att vara navet för distribution till våra kunder i Sverige och kommer även att förse fler och fler kunder i Danmark och Norge med både släpvagnar och reservdelar, säger Stefan Sjöberg, vd för Brenderup AB.

Ny anläggning i Jönköping

I dagsläget finns Brenderups anläggning i Ljungarums industriområde men till sommaren sker byggstarten för en ny anläggning i Stigamo. Verksamheten på den nya enheten kommer att sysselsätta över 100 personer. Fastighetsägare är lokala företaget Nivika, som står bakom projekteringen.

– Med denna satsning kommer vi i framtiden på ett mer effektivt sätt optimera vår produktion, materialflöde, logistik och administration för att skapa ytterligare värde för våra kunder, säger Stefan Sjöberg.

Inflyttning i den nya anläggningen beräknas ske under andra halvåret 2018.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load