Foto: Pressbilder

Sand Golf Club firar 10 år – med en rad storsatsningar

Golfsäsongen har precis startat igång och för tioårsjubilerande Sand Golf Club väntar nu en intensiv säsong med en rad nya satsningar och förändringar.

Det är nu tio år sedan landskapet på Sand Golf Club förvandlades från potatismark till en spektakulär golfbana med ett böljande månlandskap som ett av de mer spektakulära attributen.

Att klubben firar tio år går inte att ta miste på. Ny ledning, nya inredningar och storsatsningar på att locka besökare med event som inte är kopplade till golf är några av satsningarna som väntar besökarna i år.

Jaffärer har sammanställt nyheterna och satsningar som görs i år:

Ny VD
Fredrik Hansson kliver in som ny VD.
Bor sedan 18 år i Turkiet. Har drivit flera anläggningar bland annat i Österrike. Just nu driver han en golfanläggning i Turkiet.
Tidigare har Fredrik varit golfproffs och tillbringar sex år på touren. Har även varit tränare för Turkiets golflandslag. Fredrik är uppvuxen i Halmstad och vill nu tillbaka till hemtrakterna igen. Fredrik Hansson tillträder i mitten av maj.

Restaurangen har fått ett ansiktslyft
Restaurangen har bland annat fått en ny kökschef och även en sommelier. Nu väntas en större satsning på luncher, men även Barbecue- och grillkvällar med olika teman samt cooking classes kommer vara några av nyheterna. Dessutom har hela restaurangavdelningen fått en helt ny interiör.

Pro-profil till Sand
Sand Golf Club har sedan två år ett välkänt ansikte som PGA Pro. Det är Thomas Persson som tidigare drivit shopen på A6 golfklubb, varit tränare och drivit shop på Jönköping GK och Ryfors GK. Inför säsongen expanderar han sin verksamhet med Adam Björkegren som ny assisterande tränare. De erbjuder nu ett större utbud på nybörjarkurser, ladies och mens only dagar, träning och custom fittings. Dessutom kommer det anordnas en rad träningsresor.

Nytt AW-koncept – Fredagsklubben
Som en del i tioårsjubileet lanserar Sands ett nytt AW-koncept, ”Fredagsklubben”. Under tio fredagar, med start 21 april, arrangeras bussturer från Stora Hotellet i Jönköping till golfklubben där en rad lokala stjärnartister kommer att underhålla gästerna. Senare på kvällen skjutsas gästerna tillbaka till Jönköping via Bankeryd.

– Sand är så mycket mer än bara golf och Fredagsklubben är en del i arbetet med att visa vi har en bredd i vår verksamhet, säger Malin Jonsson.

Golfstore utökas
Golfbutiken har byggts om och fått ett ökat sortiment där bland annat helt nya varumärken har tagits in.

Ny banpersonal och greenkeeper
En förstärkning har även skett på banorna. Utöver den redan befintliga svenska personalen har Sand inför den här säsongen även rekryterat Paul Tait som ny Banchef. I staben ingår även nya personer från Skottland och England.  

FAKTA, Sand Golf Club
Adress: Tornaryd, utanför Bankeryd
Antal medlemmar: cirka 650

-----

No more pages to load