Niclas Ekblad, VD Simonssongruppen Coach & Capital Foto: pressbild

Simonssongruppen Coach & Capital förvärvar lokal hundraåring

Simonssongruppen Coach & Capital expanderar och förvärvar Nässjöföretaget Eldon Installation. Målsättningen med förvärvet av är att växa och utveckla företaget till att ta en ledande position på marknaden.

Eldon Installation var ursprungligen en del av Eldon, som grundades i Nässjö för närmare 100 år sedan. Eldon Installation är verksamt inom områden som installationsprodukter, färdigbyggda centraler, laddstolpar för elfordon och säkerhetsskåp.

– Eldon Installation är ett anrikt företag som funnits länge i vår region och som har en stark position inom utvalda marknadssegment. Bolaget har ett unikt kunnande, en stark historia samt ett innovativt nytänkande. Vår målsättning med förvärvet är att Simonssongruppen Coach & Capital skall bidra till en stark och positiv utveckling av Eldon Installation och ytterligare förstärkt marknadsposition, säger Niclas Ekblad, VD Simonssongruppen Coach & Capital, i ett pressmeddelande.

Eldon Installation omsätter cirka 100 miljoner kronor, har cirka 35 anställda och finns i dag lokaliserade i Jönköping och Västerås.

– I Simonssongruppen Coach & Capital får Eldon Installation en stabil och långsiktig ägare, som aktivt kommer att vara med och utveckla vår verksamhet och att stärka våra positioner inom valda satsningsområden. Jag ser fram emot att driva företaget tillsammans med dem, säger Anders Karlsved, VD Eldon Installation, i pressmeddelandet.

– Det är roligt att se att vårt nya bolag Simonssongruppen Coach & Capital fortsätter och accelererar den utveckling vi tidigare har haft inom vår investeringsverksamhet. Eldon Installation är också ett varumärke som vi här i bygden väl känner till och det känns alltid extra roligt med lokalt förankrade verksamheter, säger Ulf Lilja VD Simonssongruppen AB.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load