Mats Hult blir ny vd för HSB Göta. Foto: Pressbild

Klart: Mats Hult blir ny vd för HSB Göta

Nu står det klart att Mats Hult blir ny vd på HSB Göta. Han kommer närmast från Corroventa där han varit ekonomi- och produktionschef.

Mats har en lång erfarenhet inom såväl ekonomi- som personalområdet och har haft flera ledande befattningar inom bland annat på Saab/Ericsson, Fläkt Woods och ITAB Shop Concept.

– Vi letade efter en kandidat med tung ekonomisk bakgrund och med ett stort intresse för fastigheter som vill vara med och utveckla HSB framåt. Just de egenskaperna hittade vi hos Mats, säger Per Larsson, ordförande HSB Göta, i ett pressmeddelande.

Skall bygga 1 900 bostadsrätter
HSB Göta bedriver verksamhet i Jönköping, Hallands och delar av Älvsborgs län. Organisationen har drygt 26 000 medlemmar och strax under 300 bostadsrättsföreningar.

– Jag är mycket stolt över förtroendet att få leda och utveckla HSB Göta. HSB är inne i en spännande fas där jag känner att jag kan vara med att bidra och utveckla organisationen och kontakten med medlemmarna, säger Mats Hult.

Under de närmaste åren beräknar HSB Göta bygga cirka 1 900 bostadsrätter, hyresrätter, villor och radhus med äganderätt i bland annat Jönköping, Halmstad, Varberg och Borås.

– HSB Göta har många intressanta kommande byggprojekt på flera orter i verksamhetsområdet. Efterfrågan är stor på nyproduktion och där kan HSB vara med och påverka samhällsutvecklingen. Jag vill fortsätta utveckla HSB som professionell tjänsteleverantör och serva bostadsrättsföreningarna på ett kostnadseffektivt och rationellt sätt, säger Mats Hult.

Mats tillträder vd-tjänsten efter överenskommelse med HSB Götas ordförande.

-----

No more pages to load