Evelina Jansson är ny inhouse designer på Elmia Foto: Alexandra Andreasson

Hon vill ge Elmias besökare en positiv wow-upplevelse

Evelina Jansson, 33, är ny inhouse designer på Elmia i Jönköping.

– Det är en ganska imponerande apparat att driva runt en hel mässa och att få vara en del av det är väldigt kul, säger Jansson.

Evelina Jansson har tidigare arbetat med butiks- och restauranginredning och mässmontrar. Det 11 april klev hon in som ny inhouse designer på Elmia.

– Min roll är att tolka ner mässornas grafiska uttryck till fysisk gestaltning och skapa miljöer som lyfter mässorna så att det blir en upplevelse som gör att våra besökarna vill komma tillbaka, säger Jansson.

Inspirerad av sin mamma

Evelina Jansson är född och uppvuxen i Hälsingland och flyttade till Jönköping för studier 2004. Barn och arbete gjorde att hon blev kvar. Hon beskriver sig själv som en glad och engagerad tjej som tänker med hjärtat. Intresset för inredning har hon fått från sin mamma som alltid har tyckt om att fixa och greja i hemmet.

– Det var inte de dyraste designmöblerna, utan hon gjorde det hemtrevligt med små medel. Det gör nog att man blir mer kreativ.

Jansson berättar att hon i sin nya yrkesroll har förmånen att arbeta med många olika avdelningar på företaget, allt från projektledare och kommunikatörer till produktion och underleverantörer.

– Detta för att skapa priseffektiva designlösningar som fyller de interna krav och behov som finns på våra mässor. Och för att det ska bli en wow-upplevelse för våra besökare.

Vilka projekt arbetar du med just nu?

– Ett av de största projekten som jag jobbar med nu är Subcontractor. Den mässan är senast i år men den jobbar man med lite hela tiden. Det första projektet som jag har gjort är Game fair som börjar om tre veckor.

Vilken mässa ser du mest fram emot att göra?

– Subcontractor och Garden är två mässor där man lägger stor vikt vid att skapa rätt miljö och det är kul att få mycket utrymme tll det.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load