Bengt Mattias Carlsson blir ny stadsarkitekt i Jönköpings kommun.  Foto: pressbild

Han blir ny stadsarkitekt

Bengt Mattias Carlsson blir ny stadsarkitekt i Jönköpings kommun. Han tillträder den 14 augusti.

Bengt Mattias Carlsson är arkitektutbildad på Chalmers med stadsbyggnadsinriktning och har sedan 1993 varit ansvarig arkitekt och VD på Meter Arkitektur i Göteborg, som han var med och startade.

–  Jag ser fram emot att få arbeta operativt och långsiktigt med stadsplanering i Jönköpings kommun och vara en del i stadsutvecklarteamet på stadsbyggnadskontoret, säger Bengt Mattias Carlsson, i ett pressmeddelande.

Har undervisat i stadsplanering

Han har tidigare bland annat arbetat med flera resecentrum exempelvis i Gävle och Sundsvall. 2007 fick företaget mycket uppmärksamhet för ett stadsplanearbete i Trosa. De fick Sörmlands Arkitekturpris och blev nominerade till bostadspriset och träpriset. 2012 fick Bengt Mattias Carlsson och Meter Arkitektur träpriset för Skogssauna Tomtebo utanför Gävle.

Bengt Mattias Carlsson har också arbetat med diverse stadsutvecklings- och stadsrenoveringsprojekt i Göteborgs stad där han även har grundat stadsbyggnadsnätverket “Hela Göteborg”.

Parallellt med sina arkitektuppdrag har Bengt undervisat i stadsplanering och han har under ett antal år varit konstnärlig universitetslektor i stadsbyggnad på Chalmers. Han har det senaste året arbetat som stadsarkitekt i Marks kommun.

“En nyckelperson”

–  Vi är mycket glada över att Bengt Mattias Carlsson börjar hos oss. Han blir med sin erfarenhet en nyckelperson då vi ska möjliggöra ett stort antal bostäder och samtidigt se till att god arkitektur och stadskvaliteterna följer med hela vägen från översiktsplan till bygglov, säger Katarina Bröms, stadsbyggnadsdirektör i Jönköpings kommun.

-----

No more pages to load