Mats Svensson (vänster) lämnar över vd-posten till Jörgen Nyström. Foto: Press

Elmiaprofil lämnar – tar över som Hobby-vd

Jörgen Nyström blir ny vd för Hobby Fritid. Han kommer närmast från ett mångårigt arbete som projektledare för för Elmia Husvagn Husbil.

– Jörgen börjar sin anställning hos oss efter sommaren för att initialt ansvara för verkstad och försäljning i Tenhult. Till sommaren nästa år tar Jörgen över vd-rollen efter mig, säger vd Mats Svensson, i ett pressmeddelande.

“Har gjort en otrolig resa”
Det blir en rekrytering från branschen när Mats Svensson kliver av som vd för Hobby Fritid i Tenhult. Jörgen Nyström, som sedan 1999 haft ansvaret för den stora branschmässan Elmia Husvagn Husbil, har utsetts till Mats efterträdare.

– Efter 18 fantastiska år inom mässbolaget Elmia känner jag att det ska bli väldigt spännande att ta ett nytt steg i karriären. Jag är stolt över att få leda ett av marknadens största och starkaste varumärken, säger Jörgen, och tillägger:

– Jag vet vilken otrolig resa Mats har gjort med Hobby. Från att ha varit ett marginal-fabrikat på den svenska marknaden har Mats lett arbetet med stor framgång och befäst Hobby som ett av marknadens största varumärken i Sverige. Min uppgift blir att tillsammans med övriga medarbetare fortsätta den lyckosamma resan för Hobby.

Fakta, Hobby
Hobby Fritids verksamhet består av två delar. Dels är företaget generalagent för både Europas största husvagnstillverkare, tyska Hobby, och Elnagh, en av Europas mest sålda husbilar. Dels fungerar företaget som återförsäljare av nämnda varumärken i Jönköping-regionen.
Anläggningen i Tenhult är en av Sveriges största anläggningar omfattande administration, försäljning, tillbehörsbutik, centrallager för reservdelar och en stor verkstad och servicedel.

 

-----

No more pages to load