Telia kliver in i Jönköpings stadsnät, Wetternet. Till höger: Lennart Jarl, produktchef på Jönköping Energi. Foto: Pressbilder

Telia kliver in i Wetternet – fler tungviktare på ingång

Nu står det klart att Telia blir nästa operatör som kliver in i Jönköpings stadsnät för bredband, Wetternet.

Med start den 20 juni kommer invånare i Jönköpings kommun som är anslutna till fiber via Jönköping Stadsnät Wetternet att få tillgång till Telias hela utbud av tv, bredband och telefoni. Innan året är slut beräknas omkring 25 000 hushåll ha tillgång till Telias tjänster.

– Jag är övertygad om att det tilltalar många kunder när man enkelt kan samla alla sina tjänster hos en och samma leverantör och samtidigt få ett brett utbud, säger Philip Wagrowski, ansvarig för Telias tv och bredbandstjänster, i en kommentar.

Fler operatörer på väg in

Lennart Jarl, produktchef på Jönköping Energi säger till Jaffärer att den snabba utbyggnaden av stadsnätet nu gör det attraktivt för de stora operatörerna att erbjuda sina tjänster.

– Det finns 60 000 hushåll i kommunen och nu har vi 25 000 uppkopplade. Vi bygger med en otrolig hastighet nu. Bara i år får ytterligare 5 000 hushåll tillgång till fiber. Målet är att erbjuda alla hushåll fiber, vilket är en överenskommelse mellan oss (läs Jönköping Energi) och Jönköpings kommun. Det är något som är unikt eftersom det är inte alla kommuner som erbjuder den möjligheten. Naturligtvis är detta något som lockat Telia och andra stora operatörer att ansluta sig till nätet.

Kan du berätta vilka andra stora operatörer som är på väg in?

– Det kanske inte är någon hemlighet, men vi har har tecknat avtal med ComHem och även Bredbandsbolaget kommer in i nätet framöver.

Vad har ni för tidshorisont när ni pratar om att samtliga 60 000 hushåll i kommunen skall erbjudas fiber?

– Någonstans runt 2020/2021 räknar vi med att leverans kan ske.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load