Hallpressens tidigare vd, Christina Björklund, blir ny vd för GöteborgsOperan. Foto: Pressbilder

Medieprofil blir ny vd för GöteborgsOperan

Hallpressens tidigare VD, Christina Björklund, blir ny vd för GöteborgsOperan.

Nu står det klart att Hallpressens tidigare vd, Christina Björklund, blir nya vd för Göteborgsoperan. Hon kommer närmast från möbeldesignföretaget Offect.

– Jag trivs med att arbeta i komplexa verksamheter där flera olika processer pågår samtidigt och olika intressen och drivkrafter möts, så som konstnärliga, demokratiska och kommersiella. Jag ser fram emot att få leda Göteborgsoperan och fortsätta utveckla den tillsammans med personalen och andra aktörer, i och utanför huset. Det är en fantastisk verksamhet som väcker känslor, tankar och gör skillnad – för samhället, besökarna och de anställda, säger Christina Björklund, i ett pressmeddelande.

– Vårt val har fallit på en person som har gjort stora arbetsinsatser i näringslivet samtidigt som hon har ett brinnande intresse för kultur. Hon är en rationell och realistisk lagspelare och duktig på delaktighet. Christina Björklund förstår att GöteborgsOperans arbetsområde är lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, säger Tord Gustafsson, ordförande i GöteborgsOperans styrelse om valet av Björklund.

Hon tillträder tjänsten som vd den 1 oktober.

-----

No more pages to load