Daniel Aho, Renjo Gabro och Kristian Shamon driver nystartade Tiger Marketing tillsammans. Foto: Hanna Sjöberg

Steve Jobs förebild för ung framgångstrio i Jönköping

För Daniel Aho, Kristian Shamon och Renjo Gabro betyder sommarlov inte slappande. Trion startade nyligen en verksamhet i marknadsföring och har redan skaffat sig kunder. Ambitionerna är fortsatt höga.

– Stora drömmar kräver mycket ansträngning. Det gäller att hitta sin egen passion, säger Kristian Shamon. 

Renjo Gabro, Daniel Aho och Kristian Shamon driver tillsammans det nystartade företaget Tiger Marketing i Jönköping. Deras tjänster går ut på att hjälpa företag med effektiv marknadsföring på social media.

Trion börjar trean i gymnasiet till hösten, men något slappande under sommarlovet blir det knappast. De spenderar en stor del av sin tid på Stadsbiblioteket för att jobba med sin verksamhet. 

– Vi har länge funderat på att starta något i marknadsföring tillsammans. Sedan fick vi chansen att vara med på en veckas kick-off med Ung Drive, berättar Renjo Gabro. 

Vill inspirera andra unga

De tre vännerna vill inspirera andra unga till att våga drömma stort och betonar vikten av att använda sin tid rätt. Mycket av sin ambition hämtar de från en rad personliga förebilder.

Trion tipsar om att skaffa sig inspiration och kunskap genom biografier och klipp på YouTube med personer man ser upp till. Steve Jobs är en gemensam förebild för alla tre.

– Han visar att något extra behövs för att nå framgång, säger Daniel Aho.

Realistiska mål av stora drömmar

De unga entreprenörerna understryker att alla drömmar kräver realistiska mål, och att ha en mentor är en viktig hjälp på vägen.

– Ett mål utan en plan förblir bara en dröm. Man behöver planera sin tid för att nå dit man vill. Det går inte att bara vänta på att något ska hända, säger Daniel Aho.

– Stora mål kräver mycket ansträngning. Det gäller att hitta sin egen passion, menar Kristian Shamon. 

Tagit kontakt med lokala kändisar

En utmaning med att vara ung är bristen på referenser och erfarenhet. Då gäller det att vara kreativ, menar trion. De håller just nu på att producera en reklamfilm för att få fler att förstå vikten av marknadsföring.

– Det har varit en stor utmaning att inte skämmas. Att våga ta kontakt med lokala kändisar och utöka sin komfortzon. Det värsta som kan hända är att man får ett “nej”, men hittills har vi fått väldigt många “ja”, säger Renjo Gabro. 

Bara en månad efter starten har företaget fått flera kunder runtom Jönköping. Entreprenörerna siktar på att efter sommaren balansera pluggandet med företagandet för att fortsätta utvecklas.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load