LunchIn på Aqua dinner & drinks Foto: Alexandra Locking

LunchIn – framtidens LinkedIn

Nu kan du träffa andra LinkedInare för att prata om allt mellan himmel och jord, det vill säga nätverka, samtidigt som du äter din lunch. Konceptet kallas för LunchIn.

– LunchIn är i princip att ta LinkedIn till den riktiga världen. Man gör nätverkandet enklare och mer tillgängligt, förklarar Daniel Fransén, ambassadör för LunchIn Jönköping.

LunchIn grundades i juni i år av Jönköpingsbon Kristian Andersson tillsammans med Per Ekelöf från Göteborg. Konceptet bygger på att göra nätverkandet enklare och mer tillgängligt för alla.

LunchIn ger LinkedInandet en ny dimension där dess medlemmar varje torsdag bjuds in till en lunchrestaurang med möjlighet till nya spännande möten.

– Vi tror att möjligheter, utveckling och affärer sker i möten mellan människor. Att man då kombinerar det med något så essentiellt som att äta lunch – det blir en framgångsfaktor, säger Daniel Fransén. 

LunchIn har inga specifika krav eller medlemsavgifter. Det enda deltagarna behöver göra är att betala för sin egen lunch.

Daniel Fransén arbetar på ett webb- och app-utvecklingsföretaget Red Capes It och är ny ambassadör för LunchIn Jönköping sedan några veckor tillbaka. Under sommaren har han sett konceptet explodera i landet.

– Det är många som ser värdet i den här förutsättningslösa möjligheten att träffas och nätverka. Alla måste ju äta och får man en lucka är det bara att dra iväg till LunchIn.

När Jmini besöker LunchIn har en entusiastisk skara på sex deltagare samlats utanför restaurang Aqua dinner & drinks på Barnarpsgatan i Jönköping. Träffarna kräver ingen föranmälan och Fransén räknar med att fler deltagare snart ska dyka upp.

– Jag tror att trycket kommer att öka om ett par veckor när semestern är slut för alla. LunchIn startade ju mitt i en lågsäsong. Sverige är väldigt semesterpåverkat och nu får vi se vad som händer när folk kommer tillbaka till sina arbeten.

LunchIn finns på 43 platser i landet i dagsläget. I Jönköping har nätverket 197 medlemmar.

– Det växer hela tiden. Så fort någon väljer att lägga engagemang i det så är det ju bara att dra igång det i sin egen stad. Det är så enkelt.

Fransén anser att människor pratar alldeles för lite med varandra ansikte mot ansikte.

– Man pratar med sin familj, vänner och kollegor, men man pratar inte med de som är utanför sin comfort zone. Jag tror att det kommer födas många spännande samarbetet på det här. För min egen del har bra samarbeten skett i oväntade möten – när man får möjlighet att ställa frågor utanför den fyrkantiga lådan.

Är LunchIn det nya LinkedIn?

– Det är ett komplement. De tävlar ju inte med varandra. LunchIn är steget vidare när man vill ta nätverkandet till nästa nivå för sin egen del. Men LinkedIn är och förblir en oerhört bra plattform.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load