Huspriserna i Jönköping är på väg nedåt. Foto: Andreas Schander

Huspriserna i Jönköping på väg nedåt

Huspriserna i Jönköping har på senare år stigit, och stigit. Men nu kan en vändning ha skett. De senaste tre månaderna har huspriserna sjunkit med två procent, jämfört med årets första kvartal.

Jönköpings län är fortfarande ett av de län där huspriserna ökat allra mest det senaste året, med tolv procent. Tillsammans med fyra andra län (Södermanland, Gävleborg, Halland och Västernorrland) ligger man på andra plats på listan över de län där prisutvecklingen på småhus varit starkast det senaste året. Det visar färsk statistik från Statistiska centralbyrån – SCB.

I Jönköpings kommun har huspriserna stigit med nio procent, jämfört med andra kvartalet 2016. Men jämfört med årets första tre månader, har priserna gått ned, med två procent, under årets andra kvartal.

Listan över de län där prisutvecklingen på småhus är absolut starkast toppas av Östergötland, där småhuspriserna ökat med 14 procent jämfört med fjolåret och med fem procent jämfört med årets första kvartal. I grannlänet är det Norrköping som står för den starkaste prisutvecklingen på villor.

Även om huspriserna legat på en ganska stabil nivå sedan årsskiftet, med en prisökning på blygsamma en procent, mellan första och andra kvartalet i år, är det bara två större städer som haft en starkare prisutveckling det senaste året. Medan priserna i Norrköping – och Kungsbacka – ökat med 14 procent jämfört med andra kvartalet i fjol, steg de under samma period med 15 respektive 18 procent i Trollhättan och Uddevalla.

Precis som i Jönköping, uppgår prisökningen i Linköping till nio procent, jämfört med fjolårets andra kvartal. Men där steg huspriserna med sex procent, jämfört med årets första tre-månadersperiod.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load