Jönköping Airport. Foto: Mattias Landström

Allt fler reser från Jönköping Airport: ”Rullar på bra nu”

Det är en fortsatt stark tillväxt på Jönköpings Airport. Under det tredje kvartalet nyttjade 30 723 passagerare den lokala flygplatsen.

Hälften av passagerarna var charterresenärer till de fem destinationerna som flygplatsen erbjuder (Split, Rhodos, Mallorca, Kreta och Cypern).

Passagerartrafiken har ökat med två procent
Hittills i år har passagerarna ökat med två procent. Att ökningen inte har varit större beror på den kraftiga minskningen av resenärer till Turkiet. Det säger Rony Forsberg, vd på Jönköping Airport, i ett pressmeddelande.

– Neddragningar i trafiken till Turkiet de senaste två åren har slagit hårt, inte minst mot de regionala flygplatserna. Nu går vi in i vintersäsongen med två avgångar till Gran Canaria och en till Teneriffa varje vecka. Bokningsläget är gott och alla flygningar denna vinter är ”rättvända”. Det betyder att flyget avgår på morgonen och kommer tillbaka på kvällen en vecka senare.

Men det är Frankfurt som står för den starkast tillväxten.

– Flyget till Frankfurt har haft en fortsatt stark tillväxt och har ökat med 13 procent jämfört med kvartal 3 förra året. Under både augusti och september noterades all time high för linjen.

Flygfrakten fortsatt stark
Flygfrakten har ökat med tre procent under perioden. Trenden är att postvolymerna stagnerat och att tillväxten för internationella expressgodset hämmas av kapacitetsbrist. Det beror på, enligt Forsberg, att det inte finns plats ombord på flygplanen just nu under rådande högkonjunktur.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load