Från vänster: Martin Bondéus – Bondtech, Karolina Malmlöv – Sellamigo, Simon Werner-Zankl och Annie Grönblad – Trustcruit AB Foto: pressbilder

Årets innovation – här är finalisterna

Nu är tre finalister utsedda. Men vem får priset Årets innovation 2018?

För andra året i rad delar Almi och Science Park ut utmärkelsen Årets innovation i Jönköpings län på Jönköpingsgalan.

Priset syftar till att stärka regionens innovationskraft och tillväxt i näringslivet och belönar kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken.

På Jönköpingsgalan den 21 april står det klart om det är Bondtech, Trustcruit AB eller Sellamigo som tar hem utmärkelsen.

Utmärkelsen Årets innovation delas ut till en person eller ett företag med max 250 anställda som har tagit fram en kreativ och nyskapande tjänst eller produkt, som är kommersiellt gångbar eller skapar en stor samhällsnytta.

Efter ett digert juryarbete har tre finalister valts ut bland de nominerade:

Bondtech Dual Drive Extruder – Martin Bondéus, Bondtech
Bondtech har utvecklat en helt ny typ av materialmatare till 3D-skrivare, som avsevärt ökar prestandan såväl i hastighet som ökad kvalitet på utskriften. Produktens förmåga har uppmärksammats i hela världen och försäljning sker nu till mer än 40 länder. Bolaget uppvaktas dessutom av världsledande tillverkare som vill montera Bondtechs extruder redan i fabrik.

Sadelregister – Karolina Malmlöv, Sellamigo
Hästsadlar är stöldbegärliga produkter och Sellamigo har genom en unik tjänst möjliggjort för enkel registrering både vid nyproduktion och eftermarknad vilket kommer minska stölderna. Ett starkt team med spetskompetens står bakom tjänsten som har fått bra respons från användare. Tjänsten ger flera mervärden till främst sadeltillverkare men även privatpersoner, återförsäljare och försäkringsbolag och erbjuds redan på en internationell marknad.

Trustcruit – Simon Werner-Zankl och Annie Grönblad, Trustcruit AB
Trustcruit är ett unikt verktyg för att automatiskt samla in feedback från kandidater i en rekryteringsprocess. Bolaget har på kort tid tagit stora kliv i att få betalande kunder som använder verktyget för att förbättra sin rekryteringsprocess. Trustcruit har lyckats med att sätta en helt ny standard för hur man mäter kandidatupplevelsen och förfogar över en mycket stor jämförelsedatabas för kandidatupplevelsen. Tjänsten finns nu i 6 länder och har data från över 1 miljon kandidater vilket ger en stor vidareutvecklingspotential.

-----

No more pages to load