Anders Larsson är nöjd vd på Nybergs Bil. Kan man vara annat när man passerat en miljard i försäljning tidigare än beräknat. Foto: Hans Järeby

Bilhandlarens nya milstolpe – spränger miljardvallen

På Nybergs Bil i Jönköping är det nu extra mycket uppdragna mungipor hos personalen. Innan bokslut är klart noterar man ett nytt rekordår och nu har man passerat miljardvallen efter en försäljningsökning med tio procent 2017.

Det går bra för bilbranschen i Sverige och 2017 blev ett rekordår med 379 255 levererade bilar. För Nybergs bil blev det ett särskilt lyckat år. Man passerade ett mål som man satte upp för tre år sedan att passera miljard kronor i försäljning.

– Det är helt fantastiskt kul att vi nått målet tidigare än beräknat och vi har i vårt koncept de två bilar som sålts mest i Sverige Volvo XC 60 ( 24 090) och S/V 90 ( 22 593). Det har naturligtvis bidragit till att vi slog vårt tidigare försäljningsrekord och levererade över 4 500 bilar. En annan bidragande orsak är också vår utveckling av vårt affärsområde där också Ford, Renault och Dacia ingår, samt transportbilar i de tre sist nämnda, säger vd Anders Larsson.

Anders Larsson menar också att det är viktigt att ha stort fokus på att säkerställa en hög servicenivå till kunderna, både vid försäljning och service. Därför bygger man nu också ett “bilspa” med den modernaste och effektivaste biltvätten i Jönköping med en kapacitet på 60 bilar i timmen.

– Men innan det är klart ska vi naturligtvis hinna fira att vi sprängt miljardvallen med vår personal. Var, när och hur har vi inte hunnit planera färdigt än men planering pågår. Och så ser vi fram mot ett nytt starkt bilår där vi ytterligare höjer vår ambition att få fler nöjda kunder.

 

-----

No more pages to load