Marie-Louise Jenå tog över Kahls the och kaffehandel på Lantmätargränd i september. Nu har hon valt att lägga allt krut på A6-butiken. Foto: Tobias Karlsson / Privat

Butiksägaren lämnar cityhandeln: ”Inte samma tryck i stan”

Nyligen valde Marie-Louise Jenå, som driver Kahls the och kaffehandel på A6, att stänga butiken inne i stan. Beslutet fattades redan när hon tog över butiken i somras.

– Det är inte samma tryck i stan. Många butiker lägger ner, säger hon till News.

Som JKPG News kunnat berätta den senaste veckan har två butiker valt att lämna Lantmätargränd i Jönköping på kort tid. I slutet av januari stänger Teliabutiken vid Atollen. Och redan vid årsskiftet stängde Kahls the och kaffehandel.

Marie-Louise Jenå, 34 år, har drivit Kahls på A6 i tolv år. I somras fick hon en förfrågan om att ta över butiken på Lantmätargränd, då den tidigare ägaren valde att lägga ner. Även om hon tackade ja till erbjudandet hade Jenå redan från början bestämt sig för att bara ha butiken kvar fram till sista december, berättar hon för News.

– Det är inte samma tryck i stan. Många butiker lägger ner. Det händer lite mer på A6, så då valde vi att satsa allt krut där i stället, säger hon.

Jenå tror att parkeringsfrågan är ett av problemen för cityhandeln.

– Det är lite krångligare att parkera i stan än på A6 och folk tycker det är dyrt att åka buss. Så det är lite omständligare. Men sen finns den här inbitna Jönköpingsbon som bara handlar i city. Det var jättemycket kunder som kom dit som inte handlar av mig på A6. Sådana som är emot A6 och aldrig skulle åka dit och handla.

Butiksinnehavaren berättar att hon själv har jobbat på A6 sedan hon var 16 år gammal. Hon ser klara fördelar med att driva verksamheten på köpcentret snarare än i city.

– Det kommer folk till A6 oavsett. Det är gratis parkering och du har allt under ett tak, så det är ganska smidigt ändå, säger hon.

Citybutik bommar igen – trots superläge

-----

No more pages to load