Munksjöstaden är ett av Gärahovs byggprojekt i Jönköping. Foto: Mattias Landström

Byggbaron i storaffär – de tar över hemliga miljardbolaget

APP-koncernen blir majoritetsägare i Gärahovs Bygg, med huvudkontor i Vaggeryd. Det meddelade företaget i ett pressmeddelande på fredagen.

– Vår ambition är inte att Gärahov ska starta fler distriktskontor utan fortsätta gräva där man står, säger Anders Öman, huvudägare och ordförande i APP, i pressmeddelandet.

Gärahovs Bygg omsätter drygt 1,5 miljarder och finns bland annat i Jönköping, Malmö och Linköping. Nu står det klart att fastighetskoncernen APP, med huvudsäte i Växjö, går in som majoritetsägare i byggbolaget.

– Vår ambition som huvudägare är att ge Gärahov ammunition till fortsatt tillväxt genom kapital, engagemang och kompetens. Gärahovs kunderbjudande är unikt och har visat sig tillföra både bättre funktioner och bättre ekonomi till fastighetsutvecklare. Detta är ju något som många efterfrågar i dag, säger Anders Öman pressmeddelandet.

Ett av företagets välkända projekt i Jönköping för närvarande är i Munksjöstaden, där Tosito står som byggherre. Gärahovs Bygg uppges ha en innevarande orderstock på cirka 2,5 miljarder kronor. APP-koncernen går nu in med nytt kapital i bolaget för att säkra fortsatt tillväxt.

– Vi tycker vi har hittat en perfekt partner. Vi är i grunden ett småländskt ägar- och värderingsstyrt bolag. Den här affären betyder inte på något sätt att detta förändras utan vi ser snarare en förstärkt profil i dessa frågor, säger Per Larsson, vd på Gärahovs Bygg, i pressmeddelandet.

APP-koncernen köper 50,1 procent av aktierna i byggföretaget. Vad köpeskillingen landar på vill inget av företagen uttala sig om.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load