Ur & penn flyttar in i Espresso Houses gamla lokaler på Östra Storgatan 34. Foto: Alexandra Locking

De flyttar in i Espresso House gamla lokaler

Nu är det klart att det blir Ur & penn som tar över Espresso House lokaler på Östra Storgatan i centrala Jönköping.

Nya Espresso House kommer i sin tur få nästan dubbelt så stor yta i Monkis gamla lokaler tvärs över gatan.

I dag finns klock- och smyckesbutiken Ur & penn på Östra Storgatan 19 i Jönköping, men om cirka två månader går flyttlasset till Espresso House nuvarande lokaler snett över gatan.

– Tiden för flytten beror helt och hållet på hur renoveringarna går. Först inväntar vi att Espresso House ska flytta och sedan ska vi renovera om hela lokalen, säger Sabina Aspenberg, som är butikschef på Ur & penn.

– Vi håller på att byta koncept i alla våra butiker. Asecs-butiken har redan fått det nya konceptet och nu står vi på tur. Det kommer bland annat komma in nya jewelry-märken och sedan blir det lite ny inredning, tillägger hon.

Det är Ekblads Fastigheter som äger huset där Espresso House ligger i dag. Ur & penn kommer att ta över halva lokalen, men vilka hyresgäster som flyttar in i den andra delen är fortfarande inte klart enligt fastighetsägaren.

I samma byggnad ligger även H&M som snart flyttar in i Sesamhuset längre bort på Östra Storgatan. Detta för att göra plats åt sitt nya koncept H&M Home. Det är inte heller klart vem som tar över lokalerna efter klädkedjan.

Ur & penn grundades 1943 av entreprenören Erling Persson.

 

-----

No more pages to load