Dizparc tecknar storavtal med Proton Group

Dizparc har tecknat avtal om leverans av IT-lösning för Proton Group, en företagsgrupp med verksamhet inom ytbehandling, belysning, teknologi och fordonsindustri. Det initiala avtalsvärdet uppskattas till cirka 9 MSEK.

Avtalet, som löper över 3 år med möjlighet till 2 års förlängning, innebär att dizparc kommer att ta ett helhetsansvar för Proton Groups IT-miljö genom en skalbar molnlösning baserad på Microsoft Azure.

– Vi vill kunna erbjuda våra medarbetare det bästa digitala stödet för att de skall kunna bedriva sitt arbete så effektivt som möjligt. dizparcs lösning möjliggör detta för oss. De har lagt stor vikt vid att skapa förståelse för vår verksamhet, och därigenom erbjuda en modern och fullt ut molnbaserad IT-lösning, som vi kan anpassa efter de behov som Proton Group har, säger Andreas Magnusson, CIO på Proton Group, i ett pressmeddelande.

Dizparcs lösning innebär bl.a. införande av ett modernt användarstöd, baserat på Office 365. Proton Group kommer också att ta ett antal nya tjänster i bruk, vilket kommer att ge förbättrade möjligheter till kommunikation mellan koncernens enheter.

– Vi är oerhört glada och stolta över att Proton Group valt att samarbeta med dizparc. Proton Group har höga krav på en modern och säker lösning som snabbt kan anpassas efter användarnas behov. Avtalet med Proton Group visar att dizparcs kompetens inom digital utveckling i kombination med en tydlig lokal profil är efterfrågad på den svenska marknaden, säger Stefan Nohammar, dizparc.

-----

No more pages to load