Snart lämnar Angélica Zenno över sitt älskade konditori till den nya ägaren Nancy Isaak. Foto: Alexandra Locking

Efter ägarskiftet – så blir populära konditoriet

I början av året tog konditorn Angélica Zenno beslutet att sälja Skafferiet i Barnarp och i slutet av februari kunde JKPG News berätta att det stod klart med den nya ägaren Nancy Isaak. Nu avslöjar hon sina planer med konditoriet.

Den 1 april lämnar Angélica Zenno över nycklarna till konditori Skafferiet på Thorsviksvägen i Barnarp. Och det blir 33-åriga Nancy Isaak från Taberg som tar över rodret framöver.

– Jag fick veta att Skafferiet var till salu av en tillfällighet. Jag gick in på Blocket där jag läste att ägaren var mån om att hitta den rätta köparen. Jag kontaktade henne och hon bad mig komma förbi samma dag, berättar Nancy Isaak.

Hon är uppvuxen i Tyskland och flyttade till Sverige för fjorton år sedan. Bakning har alltid varit hennes stora intresse och efter sin mammaledighet bestämde hon sig för att utveckla sin passion till sitt yrke.

Som nyexaminerad konditor fick hon jobb på Centralkonditoriet i Jönköping där hon stannande kvar i ett halvår. Därefter jobbade hon sex år i bageriet på Ica Maxi för att sedan söka sig vidare till bageriet på City gross.

– Jag och Angélica klickade direkt. Jag vet att många har hört av sig och varit intresserade av konditoriet, och flera har bjudit mer än mig. Så det känns såklart som en ära att få det här förtroendet. Nu vill jag leva upp till förväntningarna, men jag tror att det kommer bli bra, säger Nancy Isaak.

Hon lovar att kunderna kommer känna igen sig på Skafferiet även i framtiden.

– Jag kommer behålla allt som det är – namn, öppentider, inredning och koncept. Men jag kommer även att tillföra lite nyheter i sortimentet, säger Nancy Isaak och fortsätter:

– Jag är specialiserad på tematårtor och fina bakverk till bröllop och fest. Så det kommer man kunna beställa här framöver. Varje fredag tänkte jag även ha ett speciellt erbjudande på något spännande bakverk. Det kan exempelvis bli någon orientaliskt bakelse som folk inte känner igen.

Hon ser fram emot att äntligen få skapa fritt igen.

– När man arbetar inom stora koncerner, som jag har gjort tidigare, blir det mest massproduktion. Det gör att man förlorar sitt intresse och den passion som man hade för yrket innan man började. Att äntligen få lägga ner sin själ i en tårta eller i ett brödet igen – det är ju det jag brinner för, säger hon.

Hennes ambition är att kunderna ska känna sig som hemma när de kliver in på konditoriet.

Måndag 2 april invigs nya Skafferiet med drop in mellan klockan 13–16.

– Då är alla välkomna på lite bubbel, tilltugg och bakverk. Jag får en chans att träffa både gamla och nya kunder och de får lära känna mig på plats, säger Nancy Isaak.

– Mina kunder är väldigt glada över att Skafferiet lever vidare, tillägger Angélica Zenno.

Hon tar över populära konditoriet: ”Känns nervöst”

-----

No more pages to load