Magnus Tjäder Foto: Alexandra Locking

Efter bråket – nu säljs populära restaurangen: ”Känns tufft”

Konflikten med hembygdsföreningen blev för mycket. Nu säljer makarna Magnus och Nina Tjäder Ölbryggeriets Brasseri, tidigare Kroatorpet, i Huskvarna.

Magnus och Nina Tjäder har hyrt lokalerna i den gamla byggnaden vid Kroatorpet i Huskvarna av Huskvarna Hembygdsförening i drygt tio år. Till en början användes lokalen endast till kaféverksamhet med under åren har det också vuxit fram ett litet ölbryggeri, något som fastighetsägaren inte har uppskattat.

Tidigare i år valde hembygdsföreningen därför att lämna in en stämningsansökan till tingsrätten där man krävde att Tjäder skulle flytta sin verksamhet, lämna lokalerna innan kontraktet gått ut, stå för rättegångskostnader och betala ett skadestånd till hembygdsföreningen.

Kampen blev för tung för makarna som nu väljer att sälja restaurangen för att i stället satsa på ölbryggeriet på annat håll, rapporterar Beernews. Redan efter nyår  flyttar verksamheten till Hok där man enligt ölsajten kommer dela lokaler med Wetterstadens Bryggeri.

– Det blir en stängning som inte är på mina villkor och det känns tufft. Men den här processen har tagit på mig. Det är fullt upp med att driva ett litet företag och jag orkar inte längre, säger Magnus Tjäder till Beernews.

Rättegången är planerad att hållas under våren. Vad som händer med det rättsliga efterspelet återstår att se.

Restaurangen kommer ut till försäljning inom kort och Tjäder har öppet för sista gången på fredag med en avslutande after work.

News har sökt restaurangägarna samt representanter för Huskvarna Hembygdsförening för en kommentar.

De ger Kroatorpet ett nytt unikt innehåll

-----

No more pages to load