Foto: Courtney Corlew via Unsplash

Efter historiska radioskiftet – det här händer med Rix FM i Jönköping

När radiojätten NRJ för första gången börjar sända i Jönköping nästa år tar kanalen över Rix FM:s frekvens på 106,0. Men det innebär inte att Rix FM slutar sända i Jönköping.

Som JKPG News kunde avslöja på måndagen kommer NRJ att börja sända radio i Jönköping från och med 1 augusti 2018. Förändringen innebär att NRJ tar över Rix FM:s frekvens 106,0, något som blev klart efter en dold budgivning tidigare i höst.

– Den är värderad till en av de bättre frekvenserna i Jönköping. Vi har tagit över den eftersom vi lade ett högre bud i den här budgivningen, säger Mark Iglesias, som är varumärkeschef på Bauer Media.

Samtidigt kommer Mix Megapol, som ägs av Bauer Media, att fortsätta sända på 105,1 som tidigare. Men det här betyder inte att Rix FM kommer att sluta sända i Jönköping.

Tidigare har det bara funnits två frekvenser för kommersiell radio i Jönköping. Men de nya radiotillstånden som träder i kraft nästa år innebär att det blir fler att välja på.

– Just nu i dag finns det bara två frekvenser, men det kommer att tillkomma fler. Det är nämligen så att Post- och telestyrelsen har tagit fram fler frekvenser, säger Anders Halldén, som är regional säljchef för Bauer Media i Jönköping.

Efter nästa års förändring kommer Rix FM i stället att sändas på frekvensen 99,5 i Jönköping.

Radiogigant intar Jönköping för första gången – knycker ärkerivalens frekvens

-----

No more pages to load