I veckan fick anrika Slottsvillan i Huskvarna nya ägare. Och framtidsplanerna är redan bestämda. Foto: Mattias Landström

Efter mångmiljonaffären – det här händer med Slottsvillan

Nyligen såldes Slottsvillan i Huskvarna för mångmiljonbelopp. Samtidigt står det nu klart vad den nya ägaren har för planer för den anrika byggnaden.

I veckan såldes Slottsvillan i Huskvarna, något som JKPG News var först med att berätta om. Slutpriset landade, precis som News tidigare avslöjat, på drygt 12 miljoner kronor. Utropspriset låg på 14,5 miljoner.

Men eftersom det inte rör sig om en vanlig fastighetsaffär är priset inte helt lätt att bedöma, enligt mäklaren Johan Sethberg på Fastighetsbyrån, som haft hand om försäljningen.

– Priset stämmer någorlunda. Eftersom det är en bolagsaffär är det andra aspekter också som man lägger in. Det är köp av aktier där själva fastigheten ligger inbakad i bolaget och lite sånt där, säger han.

Köparen, som vill vara anonym, har redan klargjort sina planer för den anrika byggnaden.

– Det ska bedrivas precis i den andan som det har varit innan. Det är vad säljarna har velat, säger Sethberg.

Byggnaden kommer alltså även fortsättningsvis att bedrivas som hotell- och konferensanläggning. En verksamhet som tidigare drivits av de socialdemokratiska lokalpolitikerna Elin och Mikael Rydberg genom deras bolag Rydbergs Event.

Försäljningen av Slottsvillan blev klar efter att den varit till salu under flera års tid. Den har däremot inte legat ute på den öppna marknaden under den tid som Slottsvillan hyrts ut till Rydbergs Event. Första kontakten med den nya ägaren togs enligt Sethberg för drygt ett år sedan.

– Det har varit mycket fram och tillbaka i förhandlingar och diskussioner, säger han.

Mångmiljonaffären klar – nu är Slottsvillan såld

-----

No more pages to load