Restaurang Creta tog över lokalerna på Klostergatan i september 2017. Foto: Alexandra Locking

Efter mindre än ett år – cityrestaurang lägger ned

Mindre än ett år efter premiären stänger nu Restaurang Creta på Klostergatan. Bolaget som driver verksamheten har försatts i konkurs.

Det var i september förra året som den grekiska restaurangen Creta öppnade i korsningen Klostergatan/Kungsgatan på Väster.

– Det blir äkta grekisk mat tillagad från grunden. Och så är det rikligt med olivolja. Det finns ingen annan genuint äkta grekisk restaurang i Jönköping. Det mesta på den här menyn är vi helt ensamma om, sade ägaren Grigorios Moulios till News då.

Restaurang Creta öppnade på Klostergatan i september 2017. Till höger ägaren Grigorios Moulios. Foto: Alexandra Locking
Restaurang Creta öppnade på Klostergatan i september 2017. Till höger ägaren Grigorios Moulios. Foto: Alexandra Locking

Krögaren tog då över lokalerna efter Mr. Brown.

– Jag har gått och funderat på att öppna något eget i många år. Till en början hade jag funderingar på att öppna något enklare så som en ”street food”. Men när den här lokalen blev ledig kunde jag inte låta bli att ta chansen, sade Moulios i samband med premiären.

Den tidigare restaurangen Mr. Brown öppnade 2016 och lade ner ett drygt år senare. Nu går alltså Restaurang Creta samma öde till mötes.

Bolaget som driver restaurangverksamheten, Jonkopings Food AB, försattes i konkurs vid Jönköpings tingsrätt den 29 maj. Restaurangen har även meddelat beslutet att lägga ned verksamheten på sin Facebooksida.

Grekiska smaker när ny restaurang öppnar på Väster

-----

No more pages to load