Peter Hellgren, vd på Consid. Foto: Alexandra Locking

Efter rekordåret – Consid ropar efter arbetskraft

Konsultföretaget Consid, med huvudkontor i Jönköping, fortsätter växa i snabb takt. Fjolåret gav ett rekordresultat med en omsättning på 600 miljoner kronor vilket är en ökning med 34 procent jämfört med året innan. Antalet anställda steg från 350 till 550. Under det här året kommer företaget att göra ett 30-tal rekryteringar bara i Jönköping.

– Det kommer att hända mycket här, säger vd Peter Hellgren till News.

– Det går riktigt bra för företaget vilket är jättekul. Det mest positiva förra året var att vi blev utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare inom IT och digital transformation. Det är det finaste vi har fått, säger Peter Hellgren och fortsätter:

– När jag och Henrik Sandell startade företaget för 17 år sedan var det inte för att vi såg en lucka i marknaden, utan skälet var att vi ville bygga det företag som vi själva ville jobba i – och som våra kunder ville jobba med. Det är också vårt motto och vår grundplattform.

Consid var vid årsskiftet 550 anställda fördelade över 14 orter i landet, en ökning med 60 procent sedan förra nyårets 350. Förra året ökade företaget även sin omsättning med 34 procent jämfört med föregående år.

– Vi omsatte drygt 600 miljoner och tittar man på det här året så kommer vi nå ungefär 800 miljoner i omsättning. Vi siktar även på att anställa ungefär 250 nya kollegor och kommer att etablera oss på fler orter, säger Hellgren.

I Jönköping, där man i dag har drygt 90 anställda, räknar företaget med att göra ett 30-tal rekryteringar.

– Vi söker kompetens inom bland annat systemutveckling, projektledning och management, säger Hellgren och fortsätter:

– Vi vill också lyfta hem uppdrag från andra orter, både internationellt och från storstäderna, för att man ska kunna jobba med de absolut mest spännande varumärkena här.

Informationsbrist och stereotypa föreställningar

Enligt Hellgren är det ingen tvekan om att IT är en framtidsbransch.

– Jag vill slå ett slag för att fler tjejer ska söka sig till den här branschen. Jag är ute och föreläser mycket på högstadie- och gymnasienivå för att tydliggöra vilka otroliga möjligheter som finns inom IT. Jag har märkt att tjejer ofta har en stereotyp bild av vad det innebär att jobba inom den här branschen – att det sitter någon i tjocka glasögon framför datorn mede en Jolt Cola bredvid. Tyvärr hoppar väldigt många tjejer av sin utbildning och jag tror att vi lider av informationsbrist här, säger Hellgren.

Hur stor procent av era anställda är kvinnor?

– Vi är 20 procent kvinnor vilket inte är tillräckligt bra. Men man får sätta det i kontext till att det är 13 procent som går ut från relevanta högskoleutbildningar. Jag skulle inte säga att vi är bättre än någon annan i branschen, men vi har fokus på det, säger Hellgren och fortsätter:

– Vi har bland annat nätverket Q-Rendezvous för IT-intresserade tjejer och vårt mentorskapsprogram Q Mentoria där vi erbjuder en gratis mentor till de tjejer som väljer att utbilda sig inom branschen, på de orter där vi finns. Vi ska bli bättre.

-----

No more pages to load