Patric Micaelsson och Jacob Alpteg öppnar Bar Flamingo på Väster. Foto: Alexandra Locking

Florida-vibbar och fåniga drinkar när ny bar öppnar på Väster

Snart får Jönköping en ny bar och restaurang i Waffis gamla lokaler på Väster. Det utlovas soliga Florida-vibbar och ”fåniga drinkar”.

Bakom satsningen står vännerna och kollegorna Jacob Alpteg, 25 år, och Patric Micaelsson, 25 år, som tidigare har arbetat som platschefer på Bongo bar.

I slutet av februari öppnar de Bar Flamingo på hörnet Västra Storgatan–Kapellgatan där Waffis låg i många år och senast Sams bar.

– För ett och ett halvt år sedan började vi prata om att göra något tillsammans. Vi har tittat på många olika lokaler och det har varit svårt att hitta en som passar det vi vill göra. Den här lokalen är lagom stor och vi kan lägga kärlek i varje kvadratmeter. Den är också tillräckligt liten för att vi ska kunna göra allting själv, säger Jacob Alpteg.

Restaurangens serveringsyta på cirka 50 kvadratmeter är under renovering och väggarna är fortfarande endast grundmålade när News tittar förbi. Men när allt är klart kommer lokalen att prydas av blåa, turkosa och orangea nyanser berättar duon.

– Lite som Monsterdricka och Fanta. Tanken är en solig Florida-inspirerad bar med drinkar som är fåniga. Vi vill skapa någon form av motreaktion på något som är lite halvpretentiöst är tanken. Man ska inte komma in här och känna att man måste beställa någon cool drink, utan här ska man kunna komma in och beställa något riktigt löjligt, säger Patric Micaelsson och tillägger:

– Kom hit och beställ en drink med en kexchoklad på toppen.

Alpteg och Micaelsson förklarar att de vill hitta tillbaka till en tid då det var kul och prestigelöst att gå på krogen, men utan att offra vare sig kvalité eller smakupplevelse.

– Vi är ju här för våra gästers skull och inte tvärtom. Vi har inget behov av att vara några coola bartenders. Vi vill helt enkelt komma bort från ”pretto”. Vi vill skapa något som folk vill gå till. Något som inte bara blir en fluga, utom som håller. Det ska vara genuint, säger Patric Micaelsson.

Menyn kommer att bestå av typiska rätter från Florida och Karibien.

– Det blir enkelt och fräscht, med lite sting i. Cuban sandwich, friterade Tostones och Key lime pie är några exempel, säger Patric Micaelsson.

Bar Flamingo kommer till en början att ha öppet onsdagar till lördagar från klockan 18.

– Alla dagar är olika och det absolut roligaste med det här jobbet är att prata med gäster. Man har alltid en ny story från varje fredag och lördag, fortsätter Patric Micaelsson.

– Jag tycker även att det ska bli kul att driva verksamheten som en helhet. Det blir lite mer variation och en ny nivå på det vi har gjort tidigare, säger Jacob Alpteg och tillägger:

– Det ska bli väldigt spännande att se hur folk tar emot det här.

-----

No more pages to load