Från vänster: Andreas Skiöld, vd och Emil Svahn, CFO Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström

Haboföretag landar hem mångmiljondeal – “största internationella affären”

Natumin Pharma, med huvudkontor i Habo, har tecknat ett internationellt exportavtal värt 28 miljoner kronor.

Natumin Pharma bedriver egen produktion av naturläkemedel i Habo. Nu har de ingått ett avtal med ett läkemedelsföretag för MENA-området (Mellanöstern och Nordafrika reds anm) som innebär en stark exporttillväxt de kommande åren avseende delar av bolagets produktportfölj inom fot- och hudvårdsområdet.

Största internationella affären någonsin
Affären har ett försäljningsvärde på cirka 28 miljoner över en treårsperiod. Bolagets Chief Operating Officer, Erin Worrall, säger i ett pressmeddelande att detta är bolagets hittills största affär internationellt. Han säger vidare att de har pågående förhandlingar om flera nya geografiska områden som bolaget kommer att teckna under det första halvåret 2018.

– Vi har arbetat aktivt under året med att utveckla vår exportaffär genom att finna nya starka internationella partners både för våra varumärken och patenterade produkter. Vi bedömer att den stora tillväxten framöver kommer att ske utanför Norden, säger tf VD Andreas Skiöld på Natumin Pharma.

Natumin Pharma ingår i den börsnoterade koncernen Medica Clinical Nord som har sitt huvudkontor i Jönköping. Bolaget omsatte cirka 35 miljoner kronor 2016.

-----

No more pages to load