Krögaren Aydin Tasel ville sätta Jönköping på världskartan med sin nya krogsatsning Bob på Tändsticksområdet i Jönköping. Foto: Alexandra Andreasson

Hajpad Jönköpingskrog bommar igen – öljätte tar över

Restaurang Bob på Tändsticksområdet har just nu stängt och ägaren Aydin Tasel har lämnat projektet. Bryggerijätten Spendrups ska nu ha tagit över restaurangen i väntan på att en ny krögare kommer in. Det uppger Jönköpings-Posten (betalvägg).

Det var i februari i år som krögaren Aydin Tasel öppnade restaurang Bob på Tändsticksområdet i Jönköping. Nu har restaurangen stängt och bryggerijätten Spendrups har tagit över hyreskontraktet, enligt Jönköpings-Posten (betalvägg).

Bakgrunden är att ägaren haft en hyresskuld på 300 000 kronor till Jönköpings kommun.

– Spendrups hade pantsatt hyresavtalet och står som borgenär. När restaurangen stängde hade de att ta ställning till om de skulle ta över hyreskontraktet och betala hyran och utnyttja sin företrädesrätt till lokalen, säger Daniel Islann, chef för kommersiella fastigheter på kommunen, till JP.

Kommunens förhoppning är nu att Spendrups kan presentera en ny krögare som tar över restaurangen.

– Hade inte Spendrups valt att gå vidare hade vi fått fortsätta med det ärende som vi har öppnat hos kronofogden. Vi tror på lokalen och vi hoppas på att Spendrups har ambitioner för framtiden. Lokalen är ett kalasställe och vi hade förstås förhoppningar om att det här skulle fungera från dag ett, säger Daniel Islann till JP.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load