Gänget från Citykoll och En appstudio flyttar tillfälligt sitt kontor till Berlin. Foto: Der Robert CC BY 2.0 http://bit.ly/1Ux700r / En appstudio

Hajpade Jönköpingsbolag lämnar stan – drar till Europas Silicon Valley

Jönköpingsföretagen Citykoll och En appstudio behövde en nytändning. Då bestämde de sig för att flytta hela personalstyrkan till Berlin under en vecka.

– En del tycker det är jättekonstigt att man inte går till en fast arbetsplats, men vi är lika bra på det vi gör i Berlin som vi är på kontoret i Jönköping. Faktum är att vi nog är ännu bättre i Berlin, säger Tina Gardestrand, vd på Citykoll.

På lördag åker gänget som jobbar på Jönköpingsbolagen Citykoll och En appstudio ner till Berlin. Tanken är att resan ska leda till nya intryck och idéer hos de anställda.

– Det är inte så att vi är där och går på museum för att inspireras på det sättet, utan vi är där och jobbar. Men vi är också väldigt flexibla och mobila företag. Det återspeglas i vilka vi är som människor och vad vi kan uträtta, säger Tina Gardestrand till News.

Enligt Gardestrand är planen att använda coworkingytor, eller kontorshotell, som det finns en uppsjö av i den tyska huvudstaden. Själva idén till resan uppstod då en anställd på En appstudio fortsatte jobba som vanligt under en resa till Bali.

– Där såddes fröet till att våga fortsätta att vara mera rörliga och flexibla, säger hon.

Berlin har på senare år gjort sig känd som en av världens snabbast växande räknat i nystartade företag. Det starka ekosystemet inom tech och startup har jämförts med Silicon Valley.

– Vi kommer att besöka olika startupställen för att se lite hur startupfältet i Berlin ser ut och hur andra jobbar som kanske är lika oss. Det är framför allt för inspiration, nya härliga idéer och lite nytändning.

-----

No more pages to load