Petra Arrenäs, kontorsansvarig Appcorn, Sebastian Wendéus, förvärvsansvarig Consid, Anita Beslic, rekryteringsansvarig Consid, Mårten Nilsson, vd Appcorn, Martin Alléus, grundare och teknisk chef Appcorn, Peter Hellgren, vd Consid. Foto: Pressbild

Hajpade Jönköpingsbolagets nya drag – slukar Spotify-partner

IT-bolaget Consid har nu gjort klart med ett förvärv av Appcorn, som utvecklat mobilappar år företagsjättar som Spotify och H&M.

– Vi kan nu på allvar erbjuda våra kunder marknadens absolut bästa erbjudande inom mobila lösningar, säger Peter Hellgren, som är vd på Consid, i ett pressmeddelande.

För att stärka sitt erbjudande inom mobil applikationer har nu Jönköpingsföretaget Consid gjort klart med ett förvärv av Appcorn. Från och med 1 april drivs apputvecklaren under Consids varumärke.

Appcorn startade 2009 och har sin bas i Karlshamn. På meritlistan har företaget mobilappar utvecklade åt företag som Spotify, Blocket, H&M, Coop och Ericsson.

– Vi är fantastiskt glada över att välkomna Appcorn till Consid, vi kan nu på allvar erbjuda våra kunder marknadens absolut bästa erbjudande inom mobila lösningar. Appcorns nisch, expertkompetens och långa erfarenhet inom området kommer, i kombination med Consids starka varumärke, kontaktnät och kunskap inom en rad andra affärsområden, leda till helt nya möjligheter för oss båda, säger Peter Hellgren, som är vd på Consid, i ett pressmeddelande.

Förvärvet innebär också att Consid, med huvudkontor i Jönköping, öppnar sitt 15:e kontor i landet.

– Det är en fantastiskt spännande resa som vi nu påbörjar tillsammans där vi ser mycket framemot att leverera ett riktigt starkt erbjudande inom ett område som både våra kunder och marknaden efterfrågar, Sebastian Wendéus, förvärvsansvarig på Consid, i pressmeddelandet.

-----

No more pages to load